in

Israël geeft reiswaarschuwing voor West Europa vanwege terreurdreiging

Israël geeft aan zijn inwoners een reiswaarschuwing voor West Europa, omdat er sterke aanwijzingen zijn dat uit en terugkerende jihadstrijders terreuraanslagen zouden kunnen plegen op in verblijvende Joden en Israëliërs. Volgens de contraterreurtak de Israëlische NSA is de ‘concrete dreiging’ met name afkomstig van leden van islamistische groepen zoals IS. Zoals we eerder schreven is volgens sommige schattingen één derde van de ruim 31.000 IS-terroristen afkomstig uit Europa.

Risico op Joodse feestdagen

Vooral Joodse en Israëlische zakenmensen en (voormalige) officials zouden het doelwit moord of ontvoering door naar terugkerende moslimfundamentalisten kunnen zijn. Met name de aankomende Joodse feestdagen –Rosh Hashana (Nieuwjaar, 25 en 26 september), Yom Kippur (Grote Verzoendag, 4 oktober) en Sukkot (Loofhuttenfeest, 9 t/m 15 oktober) zouden door islamitische terroristen kunnen worden aangegrepen voor het plegen aanslagen.

De terreuralarmstatus werd permanent verhoogd nadat op 24 mei Mehdi Nemmouche, een Frans-Algerijnse moslim die bij IS dienst deed als martelaar, een dodelijke aanslag pleegde op het Joodse Museum in Brussel. Hierbij kwamen 4 mensen, waaronder een Joods echtpaar, om het leven. Nemmouche had nog een veel grotere aanslag in Parijs willen plegen.

via Freedom Bytes Algemeen.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bizar een organisatie die zijn mond vol heeft over privacy: Rechtbank blundert met vertrouwelijke brief

En weer walgelijke propaganda van de media: rapportcijfers van het ‘Beste kabinet sinds 2e Wereldoorlog!’