in , , , ,

It giet oan: EU komt met militaire operaties tegen burgers door EUROGENDFOR

Met de zogenaamde “solidariteitsclausule” nam de EU-Raad voor Algemene Aangelegenheden een wettelijke bijlage aan, die een juridisch kader voor een militaire en politionele operatie in de hele EU biedt. Zodoende heeft Brussel voor zichzelf de mogelijkheid geschapen om in heel Europa militair en politioneel tegen de eigen burgers op te treden.

De “solidariteitsclausule” is quasi de basis voor het EU-leger, dat volgens de Duitse minister van , Ursula von der Leyen, “vorm begint te krijgen”.

In de eerste plaats, aldus de verklaring van de EU, werd de solidariteitsclausule aangenomen opdat bij eventuele catastrofes of terreuraanslagen in het vervolg voor de lidstaten het geval van bondgenootschap intreedt. De exacte voorwaarden voor de inwerkingtreding van de clausule worden echter net zo vaag omschreven als de mogelijke maatregelen in het geval van zo'n bondgenootschap.

De aanname van de solidariteitsclausule was zo geheim, dat het onderwerp tijdens de bijeenkomst van de EU-Raad voor Algemene Aangelegenheden niet eens op de agenda verscheen. Bovendien werd de pers er niet over geïnformeerd. Bekend is alleen dat een EU-staat aanspraak kan maken op de “solidariteitsclausule” wanneer een crisis zijn “capaciteit om deze te overmeesteren duidelijk overstijgt”, zei de EU-Raad in een standpuntbepaling.

In het geval van bondgenootschap zouden de EU-staten dan “al hun ter beschikking staande krachten moeten mobiliseren”. Daartoe behoren politieke en financiële, maar nu echter ook politionele en militaire maatregelen.

Tegelijkertijd werkt de Europese Commissie aan het opzetten van een EU--eenheid en aan een EU-. De solidariteitsclausule biedt het juridisch kader voor speciale commando's van de politie zoals de Duitse GSG9, het Oostenrijkse commando Cobra of EUROGENDFOR – een politie-eenheid met militaire status, waartoe de landen Frankrijk, , Nederland, en behoren.

EUROGENDFOR biedt zijn “diensten” aan de EU, de NAVO en de VN aan.

In principe is de solidariteitsclausule overbodig, want de EU heeft al een werkend mechanisme voor wederzijdse hulp bij catastrofes. Waarom werd ze dus uitgevaardigd? Deze ontwikkeling moet door de democratische krachten in de EU in het belang van de burgers heel goed in de gaten gehouden worden.

Bron:
www.watergate.tv

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Importeer je terug naar de middeleeuwen: vele Britse meisjes slachtoffer van ‘breast ironing’

De rekening van oud-minister Schippers (VVD): Wet voor uitwisselen medische gegevens via LSP blijkt onuitvoerbaar