in , , , ,

It giet oan: EU komt met militaire operaties tegen burgers door EUROGENDFOR

Met de zogenaamde “solidariteitsclausule” nam de EU-Raad voor Algemene Aangelegenheden een wettelijke bijlage aan, die een juridisch kader voor een militaire en politionele operatie in de hele EU biedt. Zodoende heeft Brussel voor zichzelf de mogelijkheid geschapen om in heel Europa militair en politioneel tegen de eigen burgers op te treden.

De “solidariteitsclausule” is quasi de basis voor het EU-leger, dat volgens de Duitse minister van Defensie, Ursula , “vorm begint te krijgen”.

In de eerste plaats, aldus de verklaring van de EU, werd de solidariteitsclausule aangenomen opdat bij eventuele catastrofes of terreuraanslagen in het vervolg voor de lidstaten het geval van bondgenootschap intreedt. De exacte voorwaarden voor de inwerkingtreding van de clausule worden echter net zo vaag omschreven als de mogelijke maatregelen in het geval van zo’n bondgenootschap.

De aanname van de solidariteitsclausule was zo geheim, dat het onderwerp tijdens de bijeenkomst van de EU-Raad voor Algemene Aangelegenheden niet eens op de agenda verscheen. Bovendien werd de pers er niet over geïnformeerd. Bekend is alleen dat een EU-staat aanspraak kan maken op de “solidariteitsclausule” wanneer een crisis zijn “capaciteit om deze te overmeesteren duidelijk overstijgt”, zei de EU-Raad in een standpuntbepaling.

In het geval van bondgenootschap zouden de EU-staten dan “al hun ter beschikking staande krachten moeten mobiliseren”. Daartoe behoren politieke en financiële, maar nu echter ook politionele en militaire maatregelen.

Tegelijkertijd werkt de Europese Commissie aan het opzetten van een EU-politie-eenheid en aan een EU-openbaar ministerie. De solidariteitsclausule biedt het juridisch kader voor speciale commando’s van de politie zoals de Duitse GSG9, het Oostenrijkse commando Cobra of EUROGENDFOR – een politie-eenheid met militaire status, waartoe de landen , Italië, Nederland, Portugal en Spanje behoren.

EUROGENDFOR biedt zijn “diensten” aan de EU, de NAVO en de VN aan.

In principe is de solidariteitsclausule overbodig, want de EU heeft al een werkend mechanisme voor wederzijdse hulp bij catastrofes. Waarom werd ze dus uitgevaardigd? Deze ontwikkeling moet door de democratische krachten in de EU in het belang van de burgers heel goed in de gaten gehouden worden.

Bron:
www.watergate.tv

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2 jaren geleden

Kan iemand mij het verschil uitleggen wat nu het verschil is met situatie in een land met een dictatuur als hier in de EU?

Hoe vaak zie je niet dat ze daar het leger tegen de burgers inzetten…

Tieske666
2 jaren geleden

Inderdaad Sjoukje,
Wat is het verschil met Venezuela en Frankrijk?
Als iemand zichzelf tot nieuwe president zou uitroepen in Frankrijk en nieuwe verkiezingen eist
Moet het westen/EU dezelfde houding aannemen als bij Venezuela.
Een enorm vies spel is daar gaande door het westen net als in Irak,Syrië,Afghanistan,Oekraïne.libanon.enz.

Die Eurogendfor zal weinig betekenis hebben als met in meerdere landen tegelijk een bankrun gaande is en rellen uitbreken zoals in Frankrijk.
Bij de komende recessie klapt het hele zooitje in elkaar.
Wat willen ze dan doen ? Alle burgers arresteren of neer schieten?

EU=NWO=Bilderberg=NEVER !!!!!
2 jaren geleden

Het wordt steeds gekker. De EU is opgezet als een samenwerkingverband van landen maar breidt eenzijdig haar bevoegdheden uit tot een politieke unie …. zonder verkiezingen … zonder referenda …. schijt aan de burgers en dan ook nog een leger om in te zetten tegen burgers die nota bene alle lasten en risico’s dragen van de EU. Terwijl de EU slechts de belangen behartigt van de banken en multinationals!
Stoppen met deze EU !!!!!

Importeer je terug naar de middeleeuwen: vele Britse meisjes slachtoffer van ‘breast ironing’

De rekening van oud-minister Schippers (VVD): Wet voor uitwisselen medische gegevens via LSP blijkt onuitvoerbaar