in , , , ,

Italiaanse uittreding eurozone komt steeds dichterbij, dit kost Nederland minimaal € 27,5 miljard

geralt / Pixabay

Italië is niet van plan een tweede Griekenland te worden. De in eigen land immens populaire Italiaanse vicepremier Matteo Salvini vindt de begrotingsregels van Brussel ‘onzin’ en wil juist investeren, zeker omdat de jeugdwerkloosheid in sommige regio’s nog altijd 50% is.

Zijn rechtspopulistische partij Lega speculeert hardop over het invoeren van een parallelle munt om de schuldenlast te kunnen wegwerken. Volgens analisten zal zo’n drastische stap de hele eurozone kunnen opblazen. Een eventuele Italexit gaat Nederland sowieso minimaal € 27,5 miljard kosten, zo blijkt uit de Target-2 statistieken.

In 2010 en 2011 kon een systeemcrisis in de eurozone maar nèt worden voorkomen. Toen ging het nog om het kleine Griekenland, maar nu hebben we het over Italië, de op twee na grootste economie van de .

Brusselse Politburo wil Italië straffen

Het Brusselse Politburo (de ) dreigt de door hen zo gehate populistische Italiaanse regering een boete van € 3 miljard tot € 4 miljard te geven voor het overschrijden van de begrotingsregels, die de toch al duizelingwekkende staatsschuld van het mediterrane land (ca. € 2 biljoen) nog verder zal doen stijgen.

houdt zich overigens al járen niet aan deze regels, maar voor Duitsland en Frankrijk worden in Brussel altijd uitzonderingen gemaakt. (volgens het aloude principe ‘alle lidstaten zijn gelijk, maar twee lidstaten zijn meer gelijk dan de anderen.’)

De dreigbrief van Jean-Claude Junckers EC-Politburo zorgt in Rome vooral voor irritatie en boosheid. ‘We zijn Griekenland niet,’ zei Claudio Borghi, Lega voorzitter van het parlementaire begrotingscomité. ‘We zijn netto bijdragers aan het EU budget, we hebben een handelsoverschot en een primair begrotingsoverschot. We hebben van niemand iets nodig, en staan er beter voor dan Frankrijk.’

‘Ik ga mezelf niet ophangen voor een of andere domme regel’

Na zijn monsteroverwinning bij de Europese Parlementsverkiezingen verklaarde Salvini dat ‘ik geen land regeer dat op zijn knieën zit.’ Lega behaalde samen met de eurosceptische Broeders van Italië 40% van de stemmen, vooral dankzij het strenge anti-immigratiebeleid en de zeer kritische houding tegenover Brussel.

De vicepremier vervolgde dat hij ‘al mijn ’ gaat gebruiken om de ‘achterhaalde en oneerlijke Europese fiscale regels’ te bestrijden. ‘Eens zien of we die brief gaan krijgen met een boete voor de schulden die we in het verleden hebben opgebouwd, en ze ons opdragen om € 3 miljard te betalen.’

‘Ik ga mezelf niet ophangen voor een of andere domme regel. Totdat de werkloosheid tot 5% daalt hebben wij het recht te investeren. We hebben regio’s met 50% jeugdwerkloosheid. We hebben een medicijn nodig, een positieve fiscale schok om het land een impuls te geven.’ De Lega voorman wil daarvoor € 30 miljard uittrekken, en daarna een ‘flat taks’ van 15% invoeren.

Volgens de Financial Times denkt men in Rome steeds serieuzer na over het invoeren van een parallelle eigen munt om de Italiaanse schuldenlast mee weg te werken, en dat die nieuwe valuta daarna wel eens gebruikt kan gaan worden om uit de eurozone te treden. Het Italiaanse parlement is reeds akkoord met een onderzoek naar zo’n parallelle munt, die mogelijk zal bestaan uit digitale ‘minibots’, door analisten nu al een nieuwe lire ‘in de wacht’ genoemd.

‘Giftige’ Target-2 zadelt Nederland bij Italexit met € 27,5 miljard verlies op

De Duitse Bundesbank waarschuwt voor enorme verliezen als Italië de eurozone verlaat en zijn schulden aan het Europese Centrale Bank systeem voor verbeurd verklaart (en daarmee dus failliet gaat). Dat heeft vooral te maken met het Target-2 systeem, wat door voormalige BIS bank professor Philip Turner zelfs ‘giftig’ wordt genoemd. ‘Er wordt op gigantische schaal uitgeleend, maar dat is door geen enkele regering goedgekeurd. Het dekt de fundamentele onbalansen in het hart van het eurosysteem, wat niet oneindig zo kan doorgaan.’

Volgens het IMF zal een door en rond Italië ook en Portugal raken. De ECB wordt dan met een Target-2 opgezadeld die bijna € 1 biljoen kan gaan kosten. Italië staat voor € 481 miljard in het rood op de Target-2 balans, voornamelijk aan Duitsland (27%).

Nederland, een van de zeer weinige credit landen, staat met 5,717% op de vijfde plek. Dat betekent dat ons land in het geval van een Italexit c.q. Italeave € 27,5 miljard kwijtraakt, en daar is het Italiaanse Target-2 aandeel van 17,91% -dat natuurlijk wegvalt- nog niet eens in verrekend.

Gaat Spanje tijdens deze eurocrisis dan ook op de fles, zoals het IMF vreest, dan komt er nog eens € 403 miljard bij, waarvan weer 5,717% voor de rekening van de Nederlanders komt.

Beter een nieuwe crisis dan op te lossen in een Superstaat

Kleine landen zoals Griekenland en Portugal waren door Brussel nog onder de duim te houden en te chanteren en controleren. Maar Italië? Dat houdt nu de beste troefkaarten in handen. Salvini, wiens Lega partij bij nieuwe verkiezingen wel eens een unieke absolute meerderheid kan gaan halen, is duidelijk niet van plan om te buigen voor de eurocraten, en lijkt er ook niet voor terug te schrikken om de eurozone desnoods op te blazen om Italië weer onafhankelijk te maken, en zo het land de kans te geven er weer zelf bovenop te komen.

Ook al gaat het enorm veel geld kosten, toch hopen wij ‘stiekem’ dat Salvini inderdaad deze koers kiest. Ook voor Nederland is het uiteindelijk beter om een paar jaar grote financiële en economische problemen te krijgen, dan als land en volk binnenkort permanent in een totalitaire Europese Superstaat op te lossen, waarin we niets meer dan een provincie zijn die niets meer te vertellen heeft over zijn eigen grenzen, regels, financiën en cultuur, maar enkel moet blijven betalen.

Als de prijs van vrijheid en onafhankelijkheid een nieuwe crisis is, dan is die ondanks de flinke pijn die deze tijdelijk zal veroorzaken daarom verre te prefereren. De beste optie zou natuurlijk zijn om zo’n crisis te vermijden en de EU weer om- en af te bouwen tot de E.E.G., het ooit succesvolle economische samenwerkingsverband tussen landen die ondertussen gewoon hun eigen munten, regels en grenzen bleven behouden.

Omdat men in Brussel echter met volle kracht doorgaat met de oprichting van de EUSSR en het doelbewust vernietigen van de Europese natie-staten door massa immigratie en , is deze koers echter onwaarschijnlijker geworden dan ooit.

Lees verder bij de bron: Xandernieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wil de elite alles even afrekenen?
1 jaar geleden

Het is na 20 jaar volkomen duidelijk dat de banken en multinationals het heimelijk doel hadden met de EU een superstaat te vormen waar zij het volledig voor het zeggen zouden hebben. De elite in NL, Dtl en Fr waren de grote voorstanders van de EU en hebben een bijzonder gemeen spel gespeeld. De Burgers zullen dat nooit vergeten als de ooit de complete cijfers zien en ze snappen hoe het in elkaar zat. De afgelopen decennia zijn de zeer rijken veel rijker geworden en de rest armer … En dat is niet per ongeluk ..
Met het invoeren van een gemeenschappelijk munt werd een proces in gang gezet dat moeilijk zou zijn terug te draaien.
Burgers werden zoet gehouden met het argument dat de EU er was voor de veiligheid en dat oorlogen in de EU daarmee niet meer zouden voorkomen. Een bullshit verhaal!!!
Gaande de jaren zagen steeds meer mensen in dat de EU er niet was voor hun. Integendeel. De zuidelijke landen gingen er schijnbaar op vooruit met hogere lonen en lage rente maar de schulden liep op achteruit en de werkloosheid steeg …
De gedwongen immigratie was en is een enorme blunder waarvan de schade nog niet is te overzien !!
En dan de krankzinnige vrijhandelsverdragen als TTIP …
Het was niet alleen de gemeenschappelijk euro die niet werkte, een veel groter bedreiging was wel dat de EU steeds meer macht naar zich toe ging trekken en landen ging voorschrijven wat ze wel en niet mochten doen. En de ECB bleef maar printen alsof er geen morgen meer was …. en dat printen is weliswaar gratis voor de banken maar niet voor de burgers in het noorden die uiteindelijk opdraaien voor de giga schulden.
Gelukkig worden mensen wakker en meer dan ooit is duidelijk dat niemand een EU wil met een veel te grote mond !
En met het uitstappen van landen stort de hele EU als een kaartenhuis in.

Ik denk dat de NL burgers nog wel een appeltje te schillen hebben met de NL regering wegens het compleet negeren van de burgers die opdraaien voor de kosten van dit hele grapje. Een referendum over de EU grondwet waarbij burgers in meerderheid tegen stemden is compleet genegeerd door de regering waarbij Balkenende toch tekende in Lissabon tegen de wil van de bevolking.
Idem bij het referendum over Oekraine waar Rutte met zijn befaamde inlegvelletje de hele NL bevolking voorloog.
De afgelopen 20 jaar is de NL regering, vooral onder landverrader Rutte, maar ook door Zalm die de gulden veel te laag waardeerde, steeds verder van de burgers komen af te staan door steeds vaker niet eerlijk en niet open te zijn naar de burgers. Burgers werden compleet voorgelogen en buiten alles gehouden.
Nu volledig duidelijk geworden dat de EU is opgetuigd door de banken en multinationals om daar beter van te worden ten koste van de burgers is de enige correcte afwikkeling dat de multinationals en banken veroordeeld worden tot het betalen van de complete schade.

Berend
Antwoord aan  Wil de elite alles even afrekenen?
1 jaar geleden

Zou het niet beter kunnen formulieren. Het is een kwestie van tijd.

Aad
1 jaar geleden

Dat t morgen al inmelkaar pleurt deze overgewaardeerde en totaal incompetente geldverslindende misdaad organisatie!Salvini zet m op!

A.H. ten Napel-Schuchardt
1 jaar geleden

Bij de start van de EU heeft Italië Europa al zo’n 400 miljard gekost, dus meer als Griekenland.
Daar hoor je niemand meer over en er zal zeker niets van worden terug betaald.
Dus die 27.5 miljard is hierbij vergeleken een schijntje als het hiermee ophoudt tenminste. .

Het wordt de hoogste tijd dat er een Nexit gaat plaatsvinden, want onze Pensioenpot van 1500 miljard
heeft voor Europa een geweldige aantrekkingskracht.
Onder het mom van crisis kunnen er diverse gaten in Europa mee gedicht worden.

Wij kunnen ons zonder de lidstaten zeker goed redden, we hebben bijna alles in eigen land.
Dan maar een paar jaar minder rijkdom, maar daarna zijn we weer eigen baas.

Mensen kom toch eens in aktie !!!
Nog even en het is te laat.

Koop je in voor 10 miljoen: ‘Facebook brengt eigen betaalmiddel deze maand uit’

EU-waanzin: Brussel dreigt alle EU-lidstaten aan te klagen voor het negeren van de EU-Commissie