in , , ,

Italië gaat gratis geld uitdelen: kredietkaart met €780,-

Iedere behoeftige Italiaan, waaronder talloze daklozen, krijgt in 2019 een prepaid kredietkaart met tot 780 aan tegoed.

Aldus vice-premier Luigi Di Maio die dit deel laat uitmaken van de eerste begroting door de nieuwe regering. Er zal mee kunnen gewinkeld en betaald worden.

(Oorspronkelijk verschenen op biflatie.nl)

Geen gezeik, iedereen rijk!‘ Het was de ludieke slogan van De Tegenpartijdie meester-komieken Koot & Bie anno 1981 in het leven riepen.

Tegenpartij

Dit bij wijze van schitterende persiflage uiteraard. Maar zou de huidige Italiaanse regering hier misschien de mosterd gehaald hebben? De Tégenpartij? De beide regeringspartijen zijn inderdaad tegen véél. Tegen en de aanslepende povere economische toestand van het land bijvoorbeeld. Maar ook tegen vluchtelingen en Europa in het algemeen. Dat moest natuurlijk hommeles geven…

Onrust

Dat de nieuwe (sinds mei 2018) Italiaanse regering van Lega en de Vijfsterrenbeweging de Europese gemoederen verhit, is wel het minste dat je kan stellen. De euromunt weet er van, de beurzen ook. De overige zittende Europese regeringen en Europarlementariërs houden het hart stellig vast. Spenderen, dat je niet hebt, om de economie aan te zwengelen, waar hebben we dat nog gehoord en gezien? Zich niet houden aan het overeengekomen deficit van 0,8 procent van de nationale begroting. Dit integendeel willen laten oplopen tot wel 2,4 procent? De Italiaanse rente is al fors gestegen.

Er moet iets gebeuren

Tja, maar als niet voor eeuwig de slechtste leerling van de Euro-klas wil blijven, moet er iéts gebeuren, en beslist iets drastisch. Tip: laat het leger de plaatselijke maffia grondig en voor eens en altijd elimineren. Want het is de verstrengeling van deze met de Italiaanse politiek die het land al twintig jaar en langer aan de grond houdt.

Helicopter versus kredietkaart

Het was een vorige voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Ben Bernanke, die de bijnaam Helicopter Benkreeg. Vanwege gelinkt toen aan het idee – niet letterlijk te nemen – om geld uit helicopters te gooien. Om alzo de burger te doen spenderen en direct de economie een boost te geven. Het was niemand minder dan econoom Milton Friedman die dit ook letterlijk neerschreef:

“Let us suppose now that one day a helicopter flies over this community and drops an additional $1,000 in bills from the sky, which is, of course, hastily collected by members of the community. Let us suppose further that everyone is convinced that this is a unique event which will never be repeated.” (“The Optimum Quantity of Money” 1969).

De Italiaanse regering doét het ook, weer niet letterlijk, maar dan onder de vorm van een kredietkaart.

Lees ook eens verder bij de bron: Biflatie.nl

Weet u nog, die 1000 euro van Rutte… Lachen was dat hè.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook poging nummer 3 van de politie met een internetfilter tegen kinderporno is mislukt

Nederland schaam je! 86 jarige loopt elke ochtend noodgedwongen een krantenwijk om te kunnen eten