in , ,

Italië heeft nog nooit zo snel een nieuwe regering gehad: welke rol speelde buitenlandse inmenging?

In Italië werd met een opmerkelijke snelheid, na de overeenstemming van PD en de Vijfsterrenbeweging, een nieuwe regering gelanceerd. Het werd gezworen in een recordtijd slechts één dag door president Mattarella, nadat de niet-partij premier Conte zijn nieuwe wenskabinet had gepresenteerd.

Aan boord is ook de linkse parlementaire groep Liberi e Uguali (gratis en gelijk). De nieuwe regering, met 21 ministers, legt dus duidelijke linkse accenten. Nieuwe minister van Binnenlandse Zaken, die de vorige minister van Binnenlandse Zaken Salvini van de juiste Lega in functie erft, is de niet-partijgebonden Luciana Larmorgese, ex-prefect van Milaan.

Het wordt ook al door de Duitse media verhandeld als “anti-Salvini”, wat veronderstellingen voedt dat de nieuwe regering nu een 180-wending zou kunnen nemen in het immigratiebeleid en Italië zou heropenen voor “vluchtelingen”.

Ex-minister van Binnenlandse Zaken Salvini verwacht echter net als zijn partijcollega, de voormalige minister van Binnenlandse Zaken Roberto Maroni, dat de nu linkse coalitie tijdig wordt beëindigd. Als het gaat om resultaten, vertelde hij de dagelijkse La Stampa, de nieuwe alliantie was “intrinsiek zwak” omdat het “niet omwille van een gemeenschappelijk politiek project was, maar alleen om nieuwe verkiezingen te voorkomen”.

Bovendien is de kans groot dat Salvini erin slaagt om de Linkse Alliantie te vertegenwoordigen als een van Duitsland en de “Merkelkloon”, aangezien EU-voorzitter von der Leyen, zelfs in de Italiaanse reguliere media, een project op afstand is dat op afstand wordt beheerd.

Dat laatste komt niet helemaal uit de lucht vallen. Volgens Italiaanse kranten zou Duitsland zich hebben bemoeid met de beslissing om een ​​linkse alliantie in Rome te vormen. Kanselier Angela Merkel en Duitse EU-politici zouden hebben gehandeld tegen politici van de PD om een ​​alliantie aan te gaan met de Five Star Movement (M5S) en zo nieuwe verkiezingen te voorkomen. “Maak deze overeenkomst en stop Salvini”, zei Merkel letterlijk in een telefoongesprek met premier Conte.

De dagelijkse “Il Giornale” speculeert ook dat de verkiezing van Ursula von der Leyens als het nieuwe hoofd van de EU-commissie met de stemmen van de vijf sterren in het Europees Parlement zelfs een voorschot zou kunnen zijn voor een “Ursula-coalitie” in Italië. Linkse populisten en PD in het EU-Parlement hadden immers allebei voor von der Leyen gestemd.

“Il Giornale” wil ook een gelekt document waarin de vertrekkende EU-begrotingscommissaris Günther Oettinger had aangeboden om de EU-schuldregels te versoepelen – als het in Rome is voor een “pro-Europese regering, niet tegen Europa werkt “, kom.

Salvini pakte onmiddellijk de rapporten van een Duitse interventie op en verklaarde tijdens een bijeenkomst in Pinzolo: “De meeste mensen realiseren zich nu dat er internationale belangen schuilgaan achter de vorming van de nieuwe coalitieregering.

De Democratische Partij staat in dienst van het buitenland. Ze geloven dat we schapen en slaven zijn die wachten op wat besteld wordt vanuit Brussel en Parijs, maar de Lega verdedigt Italië omdat we vrije mensen zijn. “

Ondertussen blijft Salvini volgens opiniepeilingen zijn tegenstanders duidelijk voor, ondanks lage verliezen als gevolg van zijn mislukte poging om nieuwe verkiezingen te winnen. Ambrose Evans-Pritchard van de Daily Telegraph zegt ook dat Salvini binnenkort weer in actie kan komen:

“De kans is groot dat de sterke man van de Lega – en feitelijk hoofd van de anti-EU-rebellie op het continent – volgend jaar of even later met een overweldigende meerderheid weer aan de macht zal worden geveegd.”

Salvini zou dan zelfs sterk genoeg kunnen zijn om beslissende veranderingen te initiëren, die nog niet uitvoerbaar waren in de afgelopen vijfsterrencoalitie, via het Italiaanse constitutionele systeem, zoals een grootschalig werkgelegenheidsprogramma met de steun van een politiek gecontroleerde centrale bank en een parallelle “mini-bot” -valuta die de dreigende dwang van de ECB ondermijnt. Het blijft spannend.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers

Photo by pietropiupparco


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Maastricht maakt als eerste bezwaar tegen aanleg 5G-netwerk

FvD Overijssel vermoedt poging tot doofpotten computerhack bij ICT-falende provincie