in ,

Italië misbruikt de coronacrisis om Nederland te gijzelen: ze hebben ons voor miljarden euro’s bij de staart 

Christine Lagarde, voorzitter van de ECB, móet Italië helpen want het land is ‘Too big to fail’. En als ze Italië failliet zou laten gaan, dan klapt de euro, dan hebben onze banken een probleem en dan valt de EU wellicht uit elkaar.

Dus heeft Rome vrij spel! En wij doen mee. De Nederlandse burger heeft geen idee wat hier plaatsvindt.

Ik ben er een voorstander van dat wij de EU de wacht aanzeggen: dit pikken we niet langer. Want het gaat van kwaad tot erger. Ze hebben vrij spel!! Ze houden zich niet aan hervormingsafspraken, waarom ook.

NRC heeft ook geen idee wat er gaan is of wil het niet weten. De hoofdredactie van het NRC Handelsblad stond op 23 maart te juichen bij Lagardes maatregelen: “EU partner Italië verdient steun in de strijd tegen Corona” , en “terecht heeft de ECB de hand van de knip gehaald en een ongekend pandemienoodprogramma aangekondigd”. NRC-columnist Luuk van Middelaar is helemaal hosanna over de EU en ECB, “Corona dwingt landen voorbij de nationale reflex”. Parafraserend hij wil dat we zwichten voor de beelden uit Italië en onze nationale reflexen thuislaten. 

Met andere woorden: denk niet na en laat je hart spreken. Mary Bloemers van ABN AMRO idem dito. Dit zijn godbetert wetenschappers, althans dat pretenderen ze te zijn. Het Financieele Dagblad is ook al niet anders met professor Mathieu Segers van de Universiteit Maastricht.

Hij is één en al EU hosanna. Allen laten hun verstand thuis en hun hart spreken. Prachtig! Maar ik zie dat toch een kwart slag anders.

Door de fysieke gevolgen van Coronacrisis blijft onderbelicht wat dit qua financiën met onze samenleving betekent. Ik vind het belangrijk om daar het oog op te houden en te weten welke financiële risico’s we lopen. Beleidsmakers doen heel wat om de negatieve effecten van de crisis te verzachten.

Wat nu gedaan wordt is zelfs hallucinant te noemen. De ECB en de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, de “Fed”, kopen in 2020 voor €1.700 miljard obligaties op. Naast de centrale banken kondigden overheden noodpakketten en begrotingsstimulansen ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

One Comment

Leave a Reply
 1. Als er werkelijk een natuurramp is (wat het niet is want het is een terroristische daad door de Rothschilds) , is het logisch dat de legitieme EU regering (die er niet is) in onderling overleg besluit of en in welke mate de EU de schade voor haar rekening neemt.
  Overigens moet duidelijk zijn dat de ECB geld gratis print en dat dat geld met rente moet worden terugbetaald. Met rente. Dus Rothschild heeft een virus gecreëerd (terreurdaad) en gaat nu geld printen (gratis, want de ECB doet niet meer dan dat) en ontvangt daarvoor ook nog eens rente …. Dus de crimineel wordt beloond. Overigens: zo gaat dat altijd bij de Rothschilds.

  Een particuliere centrale bank die geld print in plaats van een overheid is een meer dan krankzinnige situatie die al lang moeten zijn opgelost. Het is heel vreemd dat Lagarde roept dat de ECB bij springt. De ECB springt helemaal niet bij !!! De enigen die bijspringen zijn de burgers. Er is geen andere partij die werkt dan de burgers. Sinds wanneer beslist de ECB dat?

  Eerst het virus ontwikkelen en verspreiden (Bill Gates heeft virus ontwikkeld). Vervolgens zorgen dat de WHO veel te laat reageert. Dan een reactie bewerkstelligen waardoor de halve wereld nu al weken stil ligt met giga financiële schade en instortende beurzen. De overbekende Illuminati / Rothschild tactiek: actie, reactie, oplossing.

  Met de collectieve schulden last bij de ECB is het moment niet ver meer dan dat de EU failliet is en niet in staat is de schulden terug te betalen. Vervolgens zal de Centrale Bank zekerheden willen hebben in de vorm van vastgoed – wat krankzinnig is want de ECB print gratis. Het is krankzinnig dat de ECB (lees de elite) bij in gebreke blijven van overheden alle eigendommen opkopen voor een grijpstuiver (Rothschild heeft hier grote ervaring mee want die heeft di truc al vele keren toegepast) als onderpand en zal vervolgens aanbieden de EU te willen helpen maar uiteraard op hun voorwaarden.
  Nederland met zijn grote reserves kan er donder op zeggen dat zij veel van haar bezittingen (pensioen tegoeden etc) kwijt raakt.

  Waarmee de burgers van de EU alles kwijt zijn waar zij hun leven lang hebben gewerkt en voor generaties in ellende zijn ondergedompeld…
  En met de dag wordt duidelijker waar de NWO voor staat (voor wie dit al niet wist) !!!!
  Het is de hoogste tijd dat definitief wordt afgerekend met de Cabal = Nieuwe Wereld Orde.

  En de Nederlandse regering? Die vertrouw ik voor geen meter !!

Geef een antwoord

Weer een stapje verder: ‘Italië wil inzet noodfonds EU zonder voorwaarden’

Daar heb je het al: Supermarkt Jumbo voert deurbeleid in, maximaal één klant per 10 vierkante meter