in ,

Italië misbruikt de coronacrisis om Nederland te gijzelen: ze hebben ons voor miljarden euro’s bij de staart 

, voorzitter van de , móet helpen want het land is ‘Too big to fail'. En als ze Italië failliet zou laten gaan, dan klapt de , dan hebben onze banken een probleem en dan valt de wellicht uit elkaar.

Dus heeft Rome vrij spel! En wij doen mee. De Nederlandse heeft geen idee wat hier plaatsvindt.

Ik ben er een voorstander van dat wij de EU de wacht aanzeggen: dit pikken we niet langer. Want het gaat van kwaad tot erger. Ze hebben vrij spel!! Ze houden zich niet aan hervormingsafspraken, waarom ook.

NRC heeft ook geen idee wat er gaan is of wil het niet weten. De hoofdredactie van het NRC Handelsblad stond op 23 maart te juichen bij Lagardes maatregelen: “EU partner Italië verdient steun in de strijd tegen Corona” , en “terecht heeft de ECB de hand van de knip gehaald en een ongekend pandemienoodprogramma aangekondigd”. NRC-columnist Luuk van Middelaar is helemaal hosanna over de EU en ECB, “Corona dwingt landen voorbij de nationale reflex”. Parafraserend hij wil dat we zwichten voor de beelden uit Italië en onze nationale reflexen thuislaten. 

Met andere woorden: niet na en laat je hart spreken. Mary Bloemers van ABN AMRO idem dito. Dit zijn godbetert wetenschappers, althans dat pretenderen ze te zijn. Het Financieele Dagblad is ook al niet anders met professor Mathieu Segers van de Universiteit Maastricht.

Hij is één en al EU hosanna. Allen laten hun verstand thuis en hun hart spreken. Prachtig! Maar ik zie dat toch een kwart slag anders.

Door de fysieke gevolgen van Coronacrisis blijft onderbelicht wat dit qua financiën met onze betekent. Ik vind het belangrijk om daar het oog op te houden en te weten welke financiële risico's we lopen. Beleidsmakers doen heel wat om de negatieve effecten van de crisis te verzachten.

Wat nu gedaan wordt is zelfs hallucinant te noemen. De ECB en de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, de “Fed”, kopen in 2020 voor €1.700 miljard obligaties op. Naast de centrale banken kondigden overheden noodpakketten en begrotingsstimulansen ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Weer een stapje verder: ‘Italië wil inzet noodfonds EU zonder voorwaarden’

Daar heb je het al: Supermarkt Jumbo voert deurbeleid in, maximaal één klant per 10 vierkante meter