in

Ivo Opstelten en Nederlandse scholen winnen Big Brother Awards

Minister Ivo Opstelten () en de Nederlandse scholen ontvangen Awards voor een reeks privacyschendingen. De Big Brother Awards zetten elk jaar de grofste privacyschenders in de schijnwerpers. Voor Opstelten is het de vierde keer dat hij de dubieuze prijs krijgt toegewezen.

Minister Opstelten (Justitie) krijgt zijn Big Brother Award voor het in stand houden van de bewaarplicht, het doorzetten van zijn hackplannen, het massaal willen opslaan van kenteken- en locatiegegevens, het structureel negeren van privacybezwaren en het verdacht maken van alle Nederlanders.

Scholen

Een panel van experts gaf de Nederlandse scholen een prijs voor het doorspelen van privacygevoelige gegevens van  leerlingen aan uitgevers van lesmateriaal en het faciliteren van andere privacyschendingen. “Vroeger ging je naar school om te studeren, nu om bestudeerd te worden”, schrijft columnist Maxim Februari in zijn nominatie.

Lees verder via NU.nl.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Grafiek: 1e Kamer, 75 man/vrouw, 400+ bijbaantjes

‘Telefoongesprekken en sms’jes gemakkelijk te onderscheppen door lek’