in

Ja hoor daar gaan we weer: Concessies privacy mogen in strijd tegen terrorisme

In de strijd tegen het internationale terrorisme mogen er concessies gedaan worden aan de van burgers. Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag naar aanleiding van de verijdelde aanslag op de Thalys. Driekwart (75%) van de ondervraagden is deze mening toegedaan. Eén op de vijf (20%) vindt dat de bestrijding van het terrorisme nooit ten koste van de individuele privacy mag gaan.

Het overweegt nu om een aantal concrete maatregelen te nemen die ingrijpen in de privacy. Deze houden onder andere in dat veiligheidsdiensten van iedereen de communicatie, zoals telefoon- en internetverkeer, kunnen bekijken -ook als mensen nergens van worden verdacht. Een meerderheid (59%) van de deelnemers aan het onderzoek steunt deze plannen, een derde (32%) is er tegen.

De meeste steun is er onder de achterban van VVD (72%), (69%) en (69%). De ondervraagde kiezers van , SP en zijn meer verdeeld. Alleen de achterban van is in meerderheid (59%) tegen deze kabinetsplannen.

In het onderzoek werd ook de vraag voorgelegd of grenscontroles binnen de opnieuw ingevoerd zouden moeten worden. Zes van de tien (63%) ondervraagden vinden van wel. Drie van de tien ondervraagden (30%) willen de situatie houden zoals die nu is.

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Democratie 2.0: EU maakt onderhandelingen over TTIP nog geheimer

Forceren vluchtelingen einde aan Europese Unie?