in

Ja hoor daar gaan we weer: Concessies privacy mogen in strijd tegen terrorisme

In de strijd tegen het internationale mogen er concessies gedaan worden aan de privacy van burgers. Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag naar aanleiding van de verijdelde aanslag op de Thalys. Driekwart (75%) van de ondervraagden is deze mening toegedaan. Eén op de vijf (20%) vindt dat de bestrijding van het terrorisme nooit ten koste van de individuele privacy mag gaan.

Het kabinet overweegt nu om een aantal concrete maatregelen te nemen die ingrijpen in de privacy. Deze houden onder andere in dat veiligheidsdiensten van iedereen de communicatie, zoals telefoon- en internetverkeer, kunnen bekijken -ook als mensen nergens van worden verdacht. Een meerderheid (59%) van de deelnemers aan het onderzoek steunt deze plannen, een derde (32%) is er tegen.

De meeste steun is er onder de achterban van VVD (72%), (69%) en (69%). De ondervraagde kiezers van , SP en D66 zijn meer verdeeld. Alleen de achterban van GroenLinks is in meerderheid (59%) tegen deze kabinetsplannen.

In het onderzoek werd ook de vraag voorgelegd of grenscontroles binnen de EU opnieuw ingevoerd zouden moeten worden. Zes van de tien (63%) ondervraagden vinden van wel. Drie van de tien ondervraagden (30%) willen de situatie houden zoals die nu is.

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Haasenbroek
5 jaren geleden

Als men de Strafrecht- Wetgeving wil veranderen -en dit er snel door wil drukken -laat de politieke Elite aanslagen plegen. Zo simpel werkt het sinds 9/11. Elke burger is immers na 9/11 verdacht. Na Madrid “in maart 2004” werd het Wetboek van strafvordering “daarvoor al” vlug aangepast. Men had alles al klaar liggen. Zie het rapport “wie wat bewaard die heeft wat.

Haassenbroek
5 jaren geleden

Uw “vrije wil” en ‘uw privacy’ komen steeds verder onder druk te staan. U wordt met name door de media [Reuters en AP] eerst murf gemaakt -en u ook nog in de ganzenmars loopt – tot dat uw weerstand breekt, dan slaan ze toe.

Democratie 2.0: EU maakt onderhandelingen over TTIP nog geheimer

Forceren vluchtelingen einde aan Europese Unie?