in , , ,

Ja hoor! Daar gaan we weer: Forse bezuinigingen en lastenverzwaring nodig voor 2017

De komende maanden zijn van de regering nog forse inspanningen nodig om de begroting voor 2017 aan de Europese regels te laten voldoen. Dat stelde de Raad van State (RvS) dinsdag in haar voorjaarsrapportage. De raad houdt in Nederland toezicht op naleving van de Europese begrotingsregels.

Om aan de Europese afspraken te voldoen zou de regering volgens de ramingen van het  haar uitgaven in 2017 met 2,7 miljard moeten verminderen. De lasten zouden daarnaast met 1,2 miljard euro moeten worden verzwaard.

De RvS beoordeelde het jaarlijkse huishoudboekje (het zogenoemde Stabiliteitsprogramma) dat de regering vóór 1 mei aan de Europese Commissie moet uitbrengen. De raad wijst erop dat de huidige ramingen met relatief veel (internationale) onzekerheden zijn omgeven.

Volgens Minister Jeroen  (Financiën) staat het huishoudboekje er goed voor, ondanks het begrotingstekort en de te hoge nationale schuld.

Lees verder bij de Bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jungleelephant
5 jaren geleden

Wat zullen we doen:een hoge boom zoeken,of een trein?Zelf baden ze in weelde en de gewone mens kan alleen nog maar wegstrepen op zijn boodschappenbriefje!En nog hebben ze niet genoeg!Maar in Brussel slaan ze geen loonsverhoging over,ondanks hun al zeer riante salaris,onkostenvergoedingen en de vele andere extraatjes!Het is om wanhopig van te worden!Wanneer gaan we met een miljoen[of twee]naar het Binnenhof en helpen we de regering op te stappen?In andere landen lukt het met gemak om massaal de straat op te gaan;hier lukt niks!Wanneer is het eindelijk genoeg?

Huub
5 jaren geleden

Gooi de ramen maar in bij de verantwoordelijken of ga ze stalken..Je moet deze old boys club doodmoe maken Ze hebben ook toch lak aan de Wet

Vliegveld Zaventem werd verbouwd tijdens de aanslagen (toch een hoax?)

Eerste tekenen wereldwijde paniek voor economische ineenstorting