in ,

Jaarrapport van de Italiaanse grenspolitie: Per dag acht illegalen op de Brenner opgepakt

Een ondoordringbare grens ziet er anders uit. De grens op de Brennerpas tussen en Oostenrijk is in ieder geval net een gatenkaas. Dit blijkt uit actuele cijfers van de grenspolitie, die nu met de jaarwisseling werden gepresenteerd.

Volgens het rapport werden in 2017 dagelijks gemiddeld acht illegalen bij grenscontroles in treinen en op stations op de Brenner-route geregistreerd en werd er aangifte gedaan. Er zouden dagelijks gemiddeld tien treinen zijn gecontroleerd. Dat deelde de Italiaanse spoorwegpolitie nu mee in haar jaarrapport van 2017. In totaal werden 2894 illegalen opgepakt. Volgens informatie van de ging het om personen met valse of helemaal geen papieren.

Nu zou de spoorwegpolitie zich inspannen om de samenwerking met de collega´s van andere landen te vergroten om voor meer veiligheid in de treinen te zorgen en de informatie-uitwisseling over de grenzen heen te verbeteren, staat er in het rapport. Op dit moment wordt de grens op de Brenner samen met Duitse en Oostenrijkse collega´s gecontroleerd.

Het politierapport bevatte geen informatie over illegalen die de grens op de Brenner met succes richting Oostenrijk konden passeren.

Bron:
http://zuerst.de

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

NPO op crash-koers met de tracking wall op de NPO-start app

Nu doet de NOS het wéér! Paniek! Koraalriffen in gevaar!