in

James Foley, Crisisacteurs en een Psy-op van de CIA

In de periode 2008 tot en met 2010 werkte Foley in onder supervisie van USAID. Alhoewel USAID formeel een onafhankelijk agentschap is dat valt onder het Ministerie van Buitenlandse Zaken, blijkt de praktijk toch anders te zijn.

“Public records show that USAID has long been a front for intelligence gathering, as well as a conduit for CIA funding to foreign governments and agencies”.

Waarbij je dan kunt concluderen dat Foley (indirect) jarenlang heeft gewerkt voor de CIA. Als dat het geval is dan is het ook niet zo vergezocht om te denken dat de hele onthoofding van James Foley niets anders is dan een in scene gezet onderdeel van een CIA Psy-op.

Er waren vanaf het begin natuurlijk al een aantal vragen over deze onthoofding.

Eén van de meest gehoord opmerkingen was dat het niet echt logisch was dat deze opname, als enige, door ISIS was gecensureerd. Op alle andere onthoofdingsvideo's van ISIS zie je de complete onthoofding, behalve op deze. En uitgerekend deze wordt door Scotland Yard strafbaar gesteld om naar te kijken.

Een andere veel gehoorde opmerking was over het gebruikte mes. Het is totaal ongeschikt om een onthoofding mee uit te voeren.

Een derde opmerking was het ontbreken en gebrek aan bloed. En zo zijn er nog talloze opmerkelijkheden.

Maar, wat misschien wel doorslaggevend is, is de volgende video. Dan zie je dat de man die daar op zijn knieën zit, onmogelijk James Foley kan zijn.

De verschillen in gelaatstrekken tussen Foley en de knielende man zijn voor eenieder te constateren.

video is verwijderd

Zoals er veel opmerking kwamen over het bovenstaande, zo zijn die er ook met betrekking tot de ouders.

Het onderstaande interview werd door hen gegeven, minder dan 24 uur na de onthoofding van hun zoon.

Hier één van de commentaren:

“I want to show you some actors. I want to show you the parents of Mr. Foley and their completely bizarre…….Who the hell after witnessing their son getting beheaded would be on the news less than 24 hours later, full of smiles and nice sunny memories…..a few fake tears here and there because they can never make come out. These crisis actors…now I don't know, probably his real parents and there probably part of the whole psy-op.

Psy-op oorlogsvoering is net zo echt als het schieten met scherp. En omdat de gevestigde mainstream media onderdeel uitmaken van het arsenaal aan wapens dat men hierbij beschikbaar heeft, is het meer dan ooit zaak om je geen in de ogen te laten strooien.(via Niburu.)


Het filmpje waarin een Amerikaanse journalist wordt onthoofd door een Britse jihadist is waarschijnlijk in scène gezet. Dat zeggen forensisch experts, meldt The Australian.

Beelden van Foley en een man met een Brits accent, die afgelopen week op YouTube werden geplaatst en de wereld overgingen, blijken een krachtig propagandawapen te zijn voor de Islamitische Staat (IS). De Brit lijkt slechts een stroman te zijn geweest.

Het filmpje is bestudeerd door een internationaal forensisch onderzoeksbureau dat heeft samengewerkt met verschillende Britse politiekorpsen. Het lijkt er sterk op dat er gebruik is gemaakt van cameratrucs en post-productietechnieken. “Ik denk dat het in scène is gezet,” zei één van de experts. “De executie vond waarschijnlijk buiten beeld plaats.”

De productiekwaliteit van de video's die de Islamitische Staat maakt is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Uit de analyse zijn een aantal onregelmatigheden naar voren gekomen. Er is bijvoorbeeld geen bloed te zien en ook komen geluiden die Foley zou maken niet overeen met wat je zou verwachten.

Het filmpje begint met een fragment waarin president Barack spreekt over Amerikaanse luchtaanvallen op doelen van IS in Irak. Het beeldmateriaal lijkt te zijn gedownload van de website van het Witte Huis. De beelden zijn vervolgens bewerkt om ze gedateerd te laten lijken.(via NineForNews.nl.)

Foto via US Mission Geneva


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zorgverzekeraars: wie mag zijn zakken vullen van uw premie?

via geenstijl.nl

Nederlandse piloten zien oceaan rood opgloeien