in , ,

Japan op aardbeving en tsunami-alarm nadat ZEVEN gigantische diepzeevissen dood zijn gevonden

Reusachtige diepzeevissen die aan de kust van zijn gevonden of aangespoeld, hebben geleid tot de vrees voor een dreigende of tsunami.

In de afgelopen week zijn drie oarfish’s voor de noordkust van Japan waargenomen, waardoor het totaal dit seizoen tot zeven is gekomen.

De meterslange palingachtige vissen worden in de Japanse mythologie beschouwd als voorboden van onheil en zijn in het land bekend als ryugu no tsukai – of boodschapper van het paleis van de zeegoden.

oarfish photo
Photo by Ryan Somma

Ze leven op een diepte van 1 km (0,62 mijl), ze worden verondersteld naar de oppervlakte komen voor een aardbeving of tsunami.

De dood van 12 van deze vissen in 2010, vóór de Tohoku-aardbeving in 2011, die met een kracht van negen op de schaal van Rigter en die daarmee één van de grootste was in een eeuw tijd en werd opgevolgd door een tsunami die bijna 19.000 mensen doodde.

Vrijdag werden twee oarfish’s gevonden in visnetten bij de noordelijke prefectuur van Toyama, negen dagen nadat een 3,2 m (10,5 voet) oarfish aangespoeld was aan de kust in Toyama Bay.

Een vier meter lange (13.12ft) oarfish werd ook gevonden op maandag, verstrikt in een visnet uit de haven van Imizu.

Lees verder bij de bron: Sky News

Photo by BioDivLibrary


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU gaat Hitler, Stalin en Mao achterna: Klimaatspijbelaars blijken georganiseerd en gefinancierd

YouTube overweegt de knop ‘Ik vind dit niet leuk’ te verwijderen vanwege klachten van videomakers, gekwetste gevoelens