in , , ,

Ook de SP faciliteert gratis werk

o AMAZON WAREHOUSE facebook

Vandaag kwam er weer eens een bericht voorbij dat me de haren direct recht overeind liet staan. Deze keer is een wethouder van de SP de directe aanleiding. Peter Verschuren is namelijk wethouder in de gemeente Hoogezand-Sappemeer en direct verantwoordelijk voor het gemeentelijke beleid aangaande sociale zaken en werk. Sociaal is echter iets wat de heer Verschuren niet heeft begrepen, zaken doen wel (hij behartigt de belangen van PostNL uitstekend en zijn ambtenaren vullen de HR afdeling met verve in) en de definitie van werk is hem ook vreemd.

Wat is er aan de hand? Wel, onlangs wist de gemeente Hoogezand-Sappemeer het nieuws te halen omdat zij haar bijstandsgerechtigden werkervaring laat opdoen bij PostNL. PostNL is overigens landelijk het bedrijf dat zo ongeveer gratis personeel betrekt van iedere gemeente en/of sociale werkplaats. Het FNV besloot nader onderzoek te doen naar aanleiding van de vele klachten. Het FNV is namelijk vrij recent wakker geworden en hanteert nu eindelijk de slogan dat werk moet lonen.

Ik hoop dat ze met dat lonen wel geldelijk gewin bedoelen, de term nuttige bijdrage en persoonlijke bevrediging vallen mij namelijk iets te vaak. Het FNV wist met een georganiseerde staking het landelijk nieuws te halen, voor de gemeente Hoogezand-Sappemeer een leuk stukje city-marketing. Want laten we wel wezen, buiten enige Noorderlingen om weet uiteraard niemand van het bestaan van deze gemeente.

Wethouder Verschuren zag zich nu uiteraard genoodzaakt te reageren, want voordat je het weet geven mensen een negatieve uitleg aan het met behoud van uitkering post sorteren bij PostNL, en dat moet je niet willen. Vandaag was het zover en ik wil u zijn reactie niet onthouden.

Deze nobele SP-wethouder weet ons te melden dat de afgelopen drie jaren niemand is gekort op de uitkering. Dat klopt, het brave klootjesvolk durfde namelijk ook niet te weigeren en er was dus ook geen aanleiding om te korten.

Impliciet geeft hij hiermee wel toe dat dwang tot de instrumenten van zijn ambtenaren behoorde. De uitspraak van het FNV over slavenarbeid noemt hij grievend, overigens niet voor de gratis tewerkgestelden maar voor zijn ambitieuze ambtenaren. Resultaten met betrekking tot doorstroom naar regulier werk zijn overigens niet bekend en dat is toch de doelstelling van deze trajecten.

Wel weet hij te melden dat de ambtsinstructie is veranderd en dat volledige vrijwilligheid gewaarborgd is, er zal niet gesanctioneerd worden indien een bijstandsgerechtigde niet gratis post wil sorteren. En daarmee lijkt mij het probleem opgelost. Ik ben wel benieuwd wie vanaf volgende week de post gaat sorteren. Ik verwacht zelfs een toename van het aantal vacatures postsorteerder in de regio.

En tegen wethouder Verschuren zou ik willen zeggen tel uw zegeningen, trek uw conclusies en stap op. Zeg meteen ook het lidmaatschap van de SP op, want het kan niet waar zijn dat deze partij dit kan toestaan. En Hoogezand-Sappemeer kan dan eindelijk haar slogan waarmaken; “Het klopt in Hoogezand-Sappemeer!”

Lees verder bij de Bron: batavirus.nl: Ook de SP faciliteert gratis werk

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
31358793141 b8ba8c0e36 data breach

Datalekken bij gemeenten: Het is een beetje een zooitje

5 presidents report

Het vijfvoorzittersrapport of het coalitieverdrag van de Europese elites