Je bent echt niet de enige: ‘Twee derde Nederlanders heeft maandelijks geldzorgen’

Chronomarchie / Pixabay

Een meerderheid van de Nederlanders maakt zich minstens één keer per maand zorgen over , dit blijkt uit onderzoek van mobiele bank N26. Hiervan geeft een kwart (22,4%) aan zich wekelijks onrustig te voelen over hun financiële situatie.

Ook geeft één op de vijf Nederlanders aan bewust hun saldo niet te checken om extra stress te voorkomen.

Deze onrust blijkt van impact op de fysieke en mentale gesteldheid. Zo geeft een derde van de ondervraagden aan dat deze onzekerheden hun slaapkwaliteit beïnvloedt en een kwart dat het zowel op werk als privé zorgt voor een verlaagd concentratievermogen.

Geldzorgen van invloed op grote beslissingen, vooral bij

Naast de impact van geldzorgen op de fysieke en mentale gesteldheid, heeft het ook invloed op de manier waarop men zijn of haar leven leidt.

Zo zijn er een aantal grote uitgaves die Nederlanders om financiële redenen vermijden.

Vooral millennials (leeftijdscategorie 25 – 34) geven aan deze beslissingen uit te stellen tot een later moment. Zo is het aantal ondervraagden dat aangeeft te wachten met trouwen en kinderen, in de categorie millennials dubbel zo hoog in vergelijking met alle andere leeftijdscategorieën.

Lees verder bij de bron: Bank Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mensen met schulden worden steeds armer

AIDS en Ebola getransporteerd van België naar Congo