in

Je energiezuinige wasmachine kan medicijn bestendige bacteriën kweken

Uw energiezuinige wasmachine kan “superieure” antibioticaresistente bacteriën bevatten, waarschuwt een nieuwe studie.

De waarschuwing volgt op een onderzoek in een Duits ziekenhuis waar resistente klebsiella oxytoca herhaaldelijk pasgeborenen infecteerde. Onderzoekers hebben de uitbraak getraceerd tot een wasmachine en de infecties stopten pas nadat deze was weggehaald.

“Dit is een zeer ongebruikelijke zaak voor een ziekenhuis, omdat het een wasmachine van het huishoudelijke type betrof,” zei eerste auteur Dr. Ricarda Schmithausen, een senior arts aan het Instituut voor hygiëne en volksgezondheid aan de Universiteit van Bonn.

Ziekenhuizen gebruiken meestal speciale wasmachines met hoge temperaturen en toegevoegde ontsmettingsmiddelen. Wasmachines voor thuis reinigen bij lagere temperaturen die energie besparen, maar kunnen niet resistente ziektekiemen doden, waarschuwen onderzoekers.

Ze zeiden dat de K. oxytoca die de pasgeborenen ziek maakte, werd overgedragen van de wasmachine naar gebreide mutsen en sokken die werden gebruikt om baby’s warm te houden.

Het is onduidelijk hoe de resistente ziektekiemen in de wasmachine zijn gekomen, maar onderzoekers vermoeden dat ze waarschijnlijk in water leefden dat na een wasbeurt niet helemaal wegliep.

Ze zeiden dat wasmachines opnieuw moesten worden ontworpen om te voorkomen dat restwater zich ophoopt waar bacteriën kunnen groeien en kleding kunnen besmetten.

Het rapport is onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Applied and Environmental Microbiology.

Wat moeten consumenten doen om dit soort uitbraken te voorkomen?

De co-auteur van de studie had advies voor huishoudens met patiënten……

Lees verder bij de bron: Health Bytes


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Griepprik 2019-2020: nu al totaal zinloos, door selectie van verkeerde virussoorten

En weer slaat Global Warming genadeloos toe: Koudste 6 oktober ooit, nog geen 10 graden