in ,

Je kon erop wachten: GeenPeil en andere eurosceptische initiatieven ontvingen ten onrechte EU-subsidie

De paginagrote advertentie van GeenPeil in De Telegraaf van 24 september 2015, is onterecht met Europees subsidiegeld betaald. Dit blijkt uit onderzoek van het Europees Parlement. De advertentie riep de lezer op tot het zetten van een handtekening om zo een referendum af te dwingen over de associatie-overeenkomst tussen de EU en Oekraïne.

De advertenties was een succes en het benodigde aantal handtekeningen werd behaald. Uit onderzoek van het Europees Parlement blijkt echter dat het -, 14.500 euro, niet gebruikt had mogen worden voor een referenduminitiatief.

De subsidie was oorspronkelijk toegekend aan het Institute for Direct Democracy in Europe (IDDE), een door het parlement gesubsidieerde stichting waar onder andere de Nederlandse partij VNL en de Britse partij UKIP bij aangesloten zijn. Volgens het onderzoeksrapport moet het hele bedrag door IDDE terugbetaald worden.

Het is niet de eerste keer dat anti-Europese initiatieven onterecht gebruik maken van Europees belastingsgeld. Uit onderzoek blijkt nu dat de eurosceptische Alliantie voor Directe Democratie in Europa (ADDE) de subsidieregels “substantieel” heeft geschonden. Van de in 2015 ontvangen subsidie is 40 procent (500.000 euro) onterecht besteed. De meeste van de misstanden werden begaan door UKIP.

Andere eurosceptische partijen werden al onderzocht. Het Front National (FN) zou met EU-geld betaalde assistenten hebben ingezet voor nationaal-politieke doelen. FN kan een terugvordering van 339.000 euro verwachten. De Deense Volkspartij moet nog meer terugbetalen. 400.000 euro werd besteed aan nationale campagnes, een gouden handdruk en de huur van een schip.

Lees verder via de Bron: Europa Nu

Bent u voor meer EU dan kunt u bakken met geld krijgen, wil je minder EU dan helemaal niets…. 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Censuur neemt toe: Waarschuwing voor Alternatief Nieuws

70% van de Nederlanders niet bewust over invloed negatieve BKR-registratie bij afsluiten mobiel abonnement