in

Je kon erop wachten: Nieuwe Covid-variant met mogelijk zorgwekkende mutaties gevonden

Onderzoekers zeggen 32 gevallen van B1525 in Groot-Brittannië, met andere gevallen in landen als Denemarken, de VS en Australië.

Een andere coronavirusvariant met een mogelijk zorgwekkende reeks mutaties is gedetecteerd in het VK en zou het doelwit moeten zijn van piektesten, aldus experts.

De variant, bekend als B1525, is het onderwerp van een rapport van onderzoekers van de Universiteit van Edinburgh, die zeggen dat het is gedetecteerd door middel van genoomsequencing in 10 landen, waaronder Denemarken, de VS en Australië, met tot nu toe 32 gevallen in het VK. .

De vroegste sequenties waren gedateerd op december en kwamen voor in het VK en Nigeria.

Het team zegt dat de variant in zijn genoom overeenkomsten vertoont met de Kent-variant, B117, en dat het een aantal mutaties bevat die onderzoekers zorgen baren, waaronder de E484K-mutatie van het spike-eiwit – een eiwit dat aan de buitenkant van het virus wordt aangetroffen dat een belangrijke rol bij het helpen van het virus om cellen binnen te dringen.

Deze E484K-mutatie is aanwezig in varianten die zijn opgekomen in Zuid-Afrika en Brazilië en er wordt aangenomen dat het virus beter in staat is om neutraliserende antilichamen die door het lichaam worden geproduceerd te ontwijken.

Lees verder bij de bron: The Guardian


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
R W
15 dagen geleden

Mutaties van iets waarvan het bestaan niet is aangetoond. Blijft knap. Het is duidelijk een wedstrijd onder zgn ‘wetenschappers’. Wie vind het engste ‘virus’ en krijgt de meeste aandacht? Sneu volk.

De coronacrisis van 2020 goed voor de sterkste economische krimp ooit gemeten

Avondklok per direct opgeheven na uitspraak rechter!