in ,

Je kon er op wachten #politiestaat, Politiemensen: meer slagkracht tegen terreur

Politiemensen willen meer slagkracht tegen extreem geweld van zwaarbewapende terroristen en criminelen. Er moeten meer en zwaarder bewapende politiemensen komen. Ook moet worden gepraat over verruiming van de geweldsinstructie van agenten.

Dat schrijft de politiebond ACP aan minister Ivo Opstelten (Veiligheid en ) en politiebaas Gerard Bouman. „Directe aanleiding zijn de recente gebeurtenissen in . Daarbij zijn onschuldige burgers en politiemensen het slachtoffer geworden van gewelddadig ”, zei ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp dinsdag tegen het ANP.

Opstelten reageerde dinsdag al op een vergelijkbaar pleidooi van -fractievoorzitter Halbe Zijlstra. „Er gaat nooit een agent de straat op als het niet verantwoord is.” Op basis van dreigingsanalyses wordt voortdurend bekeken welke eenheden met welke bewapening worden ingezet. En altijd is er de mogelijkheid om „op te schalen” met zwaardere eenheden, aldus de minister.

Lees verder via Reformatorisch Dagblad.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Banken wacht nog 44 miljard euro aan boetes’ en wie betaald dat weer… juistem, jij en ik

Nieuwjaars propaganda: (kunstmatige) stijging aantal hypotheekaanvragen