in , , , ,

Je leest de voorwaarden niet en voor je het weet ruil je je kind voor gratis wifi

Klik. Yes, I agree. Maakt niet uit wat erboven stond. Gebruiksvoorwaarden met de lijvigheid van een Donna Tartt-roman. En dat voor een update van een app, of het lid worden van een forum. Tuurlijk, je, ik geef ze vast toestemming voor iets wat niet helemaal netjes is, maar hoe erg kan het zijn? Nou, je kunt je eerstgeboren kind weggeven.

Zes inwoners van wilden zó graag gratis wifi, dat ze dit toezegden. Niet echt natuurlijk, hopen we dan maar, maar ze ondertekenden zonder goed te lezen een clausule waarin dit werd opgenomen. Een van het Cyber Security Research Institute in Londen in samenwerking met het bedrijf F-Secure, bedoeld om mensen te wijzen op de gevaren van onbekende wifi-netwerken.

Bijna niemand leest gebruiksvoorwaarden, dat is al meerdere keren onderzocht. In een enquête in 2011 gaf 58 procent van de ondervraagde volwassenen aan nog liever een handleiding of een creditcardafschrift te lezen dan door gebruiksvoorwaarden heen te moeten spitten. Zouden we allemaal wél keurig de voorwaarden lezen, dan waren we daar ongeveer 76 dagen per jaar mee bezig, schreef The Atlantic in 2012. En wie wil dat?

GEEF ME JE ZIEL

Een grap met ernstige ondertoon als die van F-Secure is trouwens niet nieuw. In 2010 nam de Britse gamewinkel Gamestation als 1-aprilgrap in de voorwaarden op dat mensen hun ziel weggaven, mochten ze akkoord gaan. 90 procent vond het prima. Of, en dat lijkt toch wat aannemelijker, ze lazen gewoon niet.

Lees verder via nrc.nl.

 

Foto via marcopako 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Weg met de huurhuizen, burgers met schulden opzadelen: Corporaties in Amsterdam verkopen huizen bij opbod

Zonde van het nieuwe politiepak: Soldaten en douaniers voortaan in burgerkleding, wanneer de politie agenten?