Je verwacht het niet: Ministerie van ‘Volksgezondheid’ speelt onder één hoed met Coca-Cola

Coca-Cola dramt haar misleidende logo door

Bru-nO / Pixabay

In de kop spreek ik niet over: onder één ‘hoedje' spelen, maar over onder één ‘hoed' spelen, daar gezien de zaak, een logo ontwikkelen waarmee de consument met één blik kan zien hoe gezond of ongezond een levensmiddel is, een heel belangrijk instrument is voor de in de toekomst.

Je zou verwachten dat de regering, die de volksgezondheid moet bewaken, zou kiezen voor de consument, maar nee, zoals uit het bericht met van foodwatch blijkt, zijn ook voor deze regering de belangen van bedrijven van veel groter belang dan die van het volk, zelfs als het om volksgezondheid gaat, terwijl een kabinet toch echt onder het begrip ‘volksvertegenwoordiging' valt……

Nu blijkt dat het kabinet Rutte 3 en dan m.n. Volksgezondheid samenwerkt met Coca-Cola en Unilever die een eigen label hebben ontwikkeld, het ‘Evolved Nutrition Label' (ENL), Coca-Cola, de zwaar ongezonde drank, krijgt met dat label een gezond imago.

Terwijl de reguliere versie van deze drank als ongezond wordt aangeduid door Nutri-Score een wel streng en onafhankelijk logo.

De regelmatige lezer weet dat ik al heel vaak heb gewezen over het totaal corrupte lobbyen van bedrijven in en Brussel (), dus voor zover weinig nieuws zou je zeggen, echter als Rutte 3 in deze meegaat met de ENL aanduiding op levensmiddelen en dranken, is echt het hek van de dam en zal men de consument laten geloven dat zelfs een Mars nog gezond is.

Lobby van bedrijfsleven in de politiek zou verboden moeten worden, jaarlijks gebruiken grote bedrijven en financiële instellingen wereldwijd honderden miljoenen dollars om politici om te kopen, de grootste lobbyorganen zijn die van het militair-industrieel complex, de al genoemde lobby voor de financiële sector ( enz.), de farmaceutische maffia, de bouwmaffia en uiteraard de voedselindustrie, de laatste is zoals je begrijpt onderwerp in de tekst en petitie van foodwatch, zoals hieronder opgenomen.

Beste bezoeker, lees en teken de petitie ajb en geeft het door!

Deze lobbymails mocht jij eigenlijk niet lezen

Mails tussen Ministerie en Coca-Cola leggen lobby bloot….

Lees verder bij de bron: De Azijnpisser


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Oh Nederland, wat is er toch met je gebeurt? Makelaars raden bepaalde wijken af voor homostellen

Er is een nieuwe ziektedragende teken soort ontdekt