in

Je verwacht het niet: Top ministerie actief betrokken bij foto Volkert van der G.

Ook de top van het ministerie van Veiligheid en Justitie was er van op de hoogte dat vorig jaar het maken van een foto van Volkert van der G. in scène werd gezet – ondanks een mediaverbod.

Het maken van de foto in juni 2014, een maand na de voorwaardelijke vrijlating van de moordenaar van Pim Fortuyn, gebeurde namelijk in nauw overleg met de NCTV (nationaal coördinator terrorismebestrijding en veiligheid), zo is door verscheidene justitiële bronnen aan NRC bevestigd.

TOP MINISTERIE WAS AL OP DE HOOGTE

In de Tweede Kamer zei minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie, VVD) afgelopen dinsdag dat het Openbaar Ministerie pas een dag voor het maken van de foto hierover ‘telefonisch in kennis werd gesteld’. Zijn eigen departement was evenwel al veel langer op de hoogte. De NCTV valt rechtstreeks onder de minister, destijds was dit Ivo Opstelten.

De voormalige staatssecretaris Fred Teeven (VVD) zegt niets te hebben geweten van het fotograferen van Volkert.

Lees verder bij de Bron: nrc

Photo by Imaginary Museum Projects: News Tableaus cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
a312569703ff4e58 640 vingerafdruk

Biometrische data gestolen: verander nu je vingerafdruk!

tick 600x429

Nieuw dodelijk virus wordt overgebracht door teken