in ,

Je verzint het weer niet: geheime wapenzending van Nederlandse regering is in handen gevallen van een Libische militie

Een geheime wapenzending van de Nederlandse regering is in het najaar van 2017 verdwenen en vrijwel zeker in handen gevallen van een Libische militie. Een pallet met handvuurwapens, munitie en communicatie-apparatuur werd buitgemaakt in de haven van Tripoli.

Dit bevestigen goed ingevoerde bronnen.

heeft flink op tafel geslagen bij de Libiërs en vergeefs geprobeerd de wapens weer terug te krijgen. Het gaat om een aantal handvuurwapens van het type Glock 5 met bijbehorende munitie, dat door de Nederlandse krijgsmacht wordt gebruikt.

Ook hypermoderne communicatieapparatuur ging verloren. Een hoge ambtenaar van de zegt dat hij deze opsomming van ‘bijzonderheden’ herkent.

Het wapentuig bevond zich in een container en was bestemd voor beveiligers van de Nederlandse diplomaten in de heropende ambassade.

Een groep goed getrainde beveiligers van de Brigade Speciale Beveiligingen beschermde een twintigtal mensen, onder wie …..

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoe Nederland de grootste sponsor van de Europese Unie werd

Nieuwe normaal? Een dictatuur waarop maar één antwoord mogelijk is: opstand