in , ,

Je wordt bespied en de Overheid ook door Microsoft Office programma’s

Fotorech / Pixabay

Uit het rapport  de Nederlandse overheid blijkt dat de telemetrie-functie van alle Office 365 en Office ProPlus-applicaties onder andere e-mail-onderwerpen en woorden/zinnen die met behulp van de spellingschecker of vertaalfunctie zijn geschreven worden doorgestuurd naar systemen in de Verenigde Staten.

Dit gaat zelfs zo ver dat, als een gebruiker meerdere keren achter elkaar op de backspace-knop drukt, de telemetrie-functie zowel de zin voor de aanpassing al die daarna verzamelt en doorstuurt. Gebruikers weten hier niets en hebben geen mogelijkheid deze dataverzameling te stoppen of de verzamelde data in te zien.

De Rijksoverheid heeft dit onderzoek gedaan in samenwerking met Privacy Company. “Microsoft mag deze tijdelijke, functionele gegevens niet opslaan, tenzij de bewaring strikt noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor veiligheidsdoeleinden,” schrijft Sjoera Nas de Privacy Company in een blogpost.

De Rijksoverheid werkt nu samen met Microsoft om deze problemen te tackelen en waarschuwt het bedrijf dat als de verbeteringen niet voldoende zijn er een boete volgt en er wordt overwogen te switchen naar software die “in lijn is met de Nederlandse overheidsbeleid om open standaarden en open-sourcesoftware te bevorderen”.(iets wat naar mijn idee allang had moeten gebeuren)

Lees verder bij de bron: Webwereld


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU wil ons land verder slopen, na één dag werken meteen recht op Nederlandse ww uitkering

Bizar luchtballonnetje: Eigen grond onder je koopwoning inleveren voor een lawaaiige warmtepomp