in

Je zou bijna zeggen nu pas? : De 3 gedoogpartijen ergeren zich aan PvdA-leider Samsom

De leiders van de drie gedoogpartijen D66, ChristenUnie SGP ergeren zich regelmatig aan PvdA-leider Diederik Samsom. ‘De PvdA zit vaak vooral met zichzelf in de knoop en vergeet daardoor rekening met andere partijen te houden’, zegt een anonieme D66’er in Vrij Nederland. Wél zijn de C3-partijen lovend over VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra. ChristenUnie-voorman Arie Slob: ‘Halbe pakt snel de telefoon om ons op de hoogte te houden van wat er speelt in de top van zijn partij of te informeren hoe het er bij ons voorstaat. Hij doet dat heel soepel’. Met Samsom loopt het contact volgens Slob stroever.

Samsom toonde zich afgelopen zomer in een interview met hetzelfde Vrij zelf ook niet zo enthousiast over de samenwerking met de constructieve drie. ‘Die bel je niet zomaar allemaal. We hebben een minder hechte band. Zij hebben ook iets van: als de coalitie kapotgaat, springen wij net op tijd van het bootje af’. Ook zouden de gedoogpartners volgens hem regelmatig lekken naar de pers. Nee, hij was blij dat hij alleen met de VVD was gaan regeren en niet met die drie erbij. ‘Als we met zijn allen in een coalitie waren gestapt, hadden we allang in de sloot gelegen’.

Volgens ChristenUnie-voorman Arie Slob loopt het contact met PvdA-leider Samsom ‘wat stroever’ dan met VVD-fractieleider Zijlstra.

Naast de niet zo prettige omgang, moeten de drie gedogers bovendien op hun qui vive zijn voor PvdA-streken. De sociaaldemocraten hebben namelijk de neiging om andermans successen te claimen.

Lees verder via Politalk.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zou de omslag nader zijn? Normaal demonstreren tegen regering: Grieken betogen tegen ECB en voor regering

Een hel op aarde: Ruim 2700 incidenten in asielcentra binnen 6 maanden