in , ,

Jeffrey Epstein’s eigen Bank kwam na zijn dood weer plots tot leven

In de jaren nadat zich als zedendelinquent had geregistreerd, sloot hij zijn bedrijf voor geldbeheer en begon een bedrijf om algoritmen te ontwikkelen en DNA- en financiële databases te ontginnen.

Toen richtte hij een bank op.

In een door de New York Times beoordeelde bankvergunningaanvraag beschreef de heer Epstein zichzelf als een van de ‘pioniers’ van de investerende wereld en zei hij dat hij de ‘dynamische discipline van internationaal bankieren’ wilde voortzetten.

Ambtenaren op de Maagdeneilanden, grondgebied van de Verenigde Staten waar de heer Epstein de meeste van zijn bedrijven oprichtte, hebben in 2014 een vergunning voor hem goedgekeurd voor het runnen van een van de eerste internationale bankentiteiten gebied, een gespecialiseerde bank die alleen zaken kan doen met offshore-klanten .

De goedkeuring was ongewoon, gezien de status van Mr. Epstein als een veroordeelde zedendelinquent.

De bank, Southern Country International, verlengde haar licentie voor elk van de komende vijf jaar, maar is onduidelijk of ze zaken deed of klanten had. De heer Epstein, die afgelopen zomer stierf in federale hechtenis na zijn arrestatie wegens aanklacht wegens handel in seks, lijkt geen marketing voor de bank te hebben gedaan of veel personeel in dienst te hebben genomen.

De bank is opgericht onder een territoriale wet waaraan veel van de toezichtvereisten ontbrak waar banken gewoonlijk aan onderworpen zijn en regelgevingsdossier is grotendeels leeg.

Een advocaat voor de heer Epstein vertelde functionarissen op de Maagdeneilanden in 2018 dat Southern Country nog niet was begonnen met operaties. En toezichthouders op het grondgebied zeiden dat ze geen toezicht op de bank uitoefenden omdat deze geen zaken leek te doen.

En toch, na de dood van de heer Epstein, heeft zijn nalatenschap meer dan $ 12 miljoen overgedragen aan Southern Country, volgens gerechtelijke documenten.

Lees verder bij de bron: worldunity.me


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

VVD is wéér de partij met meeste integriteitsschendingen

Enquête: Meerderheid van Nederlanders wil inperking immigratie