in ,

Jetta Klijnsma accepteert verdringing door arbeidsgehandicapten

Staatssecretaris Jetta Klijnsma (sociale zaken) accepteert de arbeidsverdringing als gevolg van de verplichte inzet van werklozen en arbeidsgehandicapten.

‘Aan het eind van de rit is dat natuurlijk ook wel iets wat je dan echt onder ogen moet zien (…) je gunt ook diegene een baan die al heel lang buitenspel staat.'

Dat zegt de staatssecretaris in onze uitzending van vanavond. Uit een enquête van ons programma blijkt dat 1 op de 3 bedrijven die verplicht mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt moeten inzetten, gedwongen afscheid moeten nemen van medewerkers.

Gemeenten eisen steeds vaker van bedrijven dat zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpen als ze een opdracht voor de gemeente uitvoeren, de zogenoemde social return-verplichting.

Klijnsma erkent dat er nu veel ervaren vakkrachten thuiszitten, maar ze hoopt ‘dat als die weer aantrekt ze heel snel weer aan boord getakeld kunnen worden.'

Lees verder via Altijd Wat Monitor.

 

Foto via Partij van de Arbeid (PvdA)


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Op wie wordt het weer afgeschoven… de belastingbetaler: ‘Vastgoedbaas Ras dupeerde SNS voor miljoenen’

Minister Asscher geeft toe: In de toekomst voor veel mensen geen betaald werk meer