in ,

Jihadverdachte kon rustig aanschuiven bij de burgemeester in Hilversum

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum werkte, ondanks waarschuwingen, geregeld samen met Abou Hafs, die is gearresteerd in een -onderzoek.

Midden in de nacht rent Pieter Broertjes in trainingspak achter een bal aan. De burgemeester doet mee een voetbaltoernooi in een Hilversumse sporthal.

Het evenement tijdens de , gesubsidieerd door de gemeente, is volgens Broertjes dé manier om overlast van moslimjongeren tijdens de vastenmaand tegen te gaan, die anders ‘s nachts op straat zouden blijven hangen.

Een van het toernooi toont hoe de -bestuurder de bal speelt aan een tegenstander die een grijze djellaba boven zijn sportschoenen draagt. Het is prediker Fouad el B., beter bekend als ‘Abou Hafs'.

De 36-jarige Hilversummer werd eerder deze maand – nog geen half jaar na het voetballen met de burgemeester – gearresteerd in een terrorismeonderzoek. Het OM ziet hem als een voorname Nederlandse fondsenwerver voor de Islamitische Staat.

Abou Hafs zou vijf jaar geleden met medeverdachten ruim een ton aan cashgeld hebben overhandigd aan IS-strijders in ë. Het roept de vraag op wat de de afgelopen jaren heeft gedaan tegen deze vermeende IS-financier.

De recente aanhouding is niet de eerste aanwijzing …

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU-Klimaatplan Timmermans uitgelekt: kilometerheffing in EU, veel minder wegvervoer

Cash onder druk door toenemende plofkraken