in ,

JIJ BETAALD: Vluchtelingen gaan op vakantie naar hun ‘gevaarlijke thuislanden

shutterstock 432730129

Vluchtelingen gaan op vakantie naar hun ‘gevaarlijke thuislanden’, meestal gefinancierd met geld van de belastingbetaler

Reeds in de eerste zes maanden van het jaar werden 115 vluchtelingen door de Belgische autoriteiten betrapt, op reis naar hun land van herkomst, en lopen nu het risico hun Belgische verblijfsvergunning te verliezen, meldt de krant HLN .

Het aantal vluchtelingen dat vakantie neemt in hun ‘gevaarlijke thuislanden’ neemt toe. In vergelijking met 2016 is het aantal verdubbeld, terwijl het aantal al in 2017 het aantal gevallen benaderde, dat was 134.

Migranten, geregistreerd als vluchteling, krijgen een verblijfsvergunning omdat ze in hun thuisland in gevaar zijn. Mensen die terugkeren, kunnen volgens HLN die verblijfsvergunning verliezen.

Als de cijfers voor dit jaar worden geëxtrapoleerd, zou het totale aantal 250 kunnen bedragen, wat betekent dat het aantal gevallen bijna is verdubbeld in vergelijking met 134 van vorig jaar.

Het vakantiefenomeen is niet nieuw. In Nederland werden tientallen gevallen geregistreerd en ook in Zwitserland en Zweden werd dit gezien.

Aangezien een grote meerderheid van migranten werkloos is, worden de reizen meestal gefinancierd met geld van de belastingbetaler. In België zal 66 procent van de vluchtelingentegen 2020 geen baan hebben.

Voor andere landen zijn de cijfers nog slechter. Bijna 90 procent van de vluchtelingen in Nederland is werkloos en vergelijkbare cijfers in Zwitserland zijn ook te zien.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
G7 Canada 2018

Van multilateralisme naar commercialisme

rbsn

Islamkritische burgerjournalist Tommy Robinson vrij op borgtocht