Johnson lijkt truc uit te halen om brexit door te drukken, wil parlement buitenspel zetten

De Britse premier zet een zeer omstreden stap om het parlement buitenspel te zetten in de cruciale weken voor de brexitdeadline van 31 oktober. Door het strategisch plannen van een Queen’s speech, de Britse troonrede, blijft er voor het parlement waarschijnlijk geen tijd over om een zonder deal te voorkomen.

Op 14 oktober zal er een Queen’s speech gepland worden.

Die Britse troonrede, die anders dan in geen vaste datum heeft, is de opening van een nieuw politiek jaar en in de weken voorafgaand aan de speech is het parlement geschorst.

Timing geen toeval

De timing is geen toeval. Premier Johnson wil koste wat kost op 31 oktober de EU verlaten, met of zonder deal. In het parlement is veel weerstand tegen het verlaten van de EU zonder deal met de EU, omdat dat zou betekenen dat van de een op de andere dag alle afspraken met de EU vervallen.

Het gevolg: lange wachttijden aan de grens, producten die niet meer zomaar van het ene land naar het andere land mogen worden vervoerd en mogelijk grote economische schade.

Geen kans

Een grote groep parlementariërs wil daarom wetgeving doordrukken die de premier moet dwingen om opnieuw om uitstel te vragen als er op 31 oktober geen deal is met de EU….

Lees verder bij de bron: RTLZ

Photo by Matt From London


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In het Amsterdam van GroenLinks: ‘Men vindt handhaving rechts en daarom geen prioriteit’

EU vernietigt 700.000 hectare regenwoud voor “duurzame” biobrandstoffen