in , , , ,

What about: jouw privacy en dna profiel als de Sleepwet toch doorgezet wordt?

Nederland heeft gesproken: de mag niet in werking treden. Tenminste… dat is de mening van het volk. De Tweede Kamer gaat zich nu opnieuw over de kwestie buigen, maar mag uiteindelijk toch de plannen doorzetten. Tja, en wat als dat gebeurt? Hoe zit het dan bijvoorbeeld met jouw en dna profiel als de Sleepwet in werking treedt?…

… Sleepwet.nl zegt dat er zelfs een geheime databank aangelegd mag worden waar iedereen in terecht kan komen.  Databank?

De AIVD en mogen straks DNA van ie-der-een verzamelen, ook als daarvoor ingebroken moet worden. Laat dat even op je inwerken… Het verzamelde erfelijk materiaal wordt in een DNA profiel opgeslagen voor een periode van dertig jaar. En ja, ook dat mag weer met de buitenlandse veiligheidsdiensten gedeeld worden.

Het doel heiligt de middelen, zeggen ze wel eens. Het zegt niet alleen heel veel over jezelf, maar ook over je familie, wat je roots is. Alles over jou als persoon ligt opgeslagen in die DNA strengen. Het zegt iets over wie jij bent.

De aanpassing van de wet staat het toe om DNA profielen in het geheim met elkaar te vergelijken. Daarvoor worden databanken, zoals die van ziekenhuizen gebruikt, maar ook die van de doe-het-zelf DNA onderzoekswebsites. Een belangrijk punt dus om te onthouden wanneer je zelf een test afneemt.

Alles bij de bron; TechGirl

Lees ook eens verder bij de bron: What about: jouw privacy en dna profiel als de Sleepwet toch doorgezet wordt?


Wil jij, mij meehelpen om de mensen te informeren?!
Dat kan door berichten te delen of een donatie te doen die ik weer herinvesteer.

Tikkie | iDeal | PayPal

Rapporteren

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

EU-geld als beloning voor het verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd

Britten plagen: EU dreigt 300.000 .eu-domeinen van Britten te schrappen wegens Brexit