in ,

Juncker roept Corporatocratie af voor EU

Junker heeft aangegeven dat bedrijven 270 miljard euro kunnen gaan ‘investeren' in de , als onderdeel van de 300 miljard investering van .

Die 30 miljard geldt als ‘garantie' voor andere financiers die er vervolgens de resterend 270 miljard bij mogen leggen. bijvoorbeeld.

Als je daar even over nadenkt, is dat eigenlijk wel vreemd. De grootste multinationals worden dus gevraagd om 270 miljard te investeren. Waar de geen enkele inspraak meer heeft, krijgen de multinationals nu dus de kans zich in te kopen in aandelen van de EU BV. Dat is Corporatocratie volgens elke definitie!

Als ik 270 miljard zou investeren, dan wil ik er wat voor terug. Inspraak, ook belastingverlaging/ontzegging, milieuregels voordeel, maar vooral dus toch: inspraak om dat gedaan te krijgen. En dat hebben de burgers niet (en die investeren een biljoen elke paar jaar), en nu kunnen de multinationals dus inspraak toe-eigenen. Dat is een Corporatocratie, weer verder mogelijk gemaakt door Juncker.

Lees verder via Lang Leve Europa!.

 

Foto via Imaginary Museum Projects: News Tableaus


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ewald Engelen zuigt daders crisis uit zijn duim

Weiger mee te doen aan de Ebola actie giro 555