in

Kaag en Rutte bespraken op Tweede Paasdag de nieuwe Kamervoorzitter Vera Bergkamp

Het is ongelooflijk. Zo arrogant zijn Mark en Sigrid Kaag, dus. Op Tweede Paasdag hebben de partijleiders van VVD en het met elkaar gehad over Vera Bergkamp, die mogelijk Tweede Kamervoorzitter wilde worden.

En het ergste van alles? In het debat knipoogden Rutte en Kaag naar elkaar toen daar kritiek op kwam. Wat een ontzettende incestueuze bende is dit zeg.

Tijdens het Tweede Kamerdebat gisteren zorgde Geert Wilders ervoor dat D66-leider Sigrid Kaag flink uit haar slof schoot. De reden? Hij ontlokte haar de uitspraak dat zij en Rutte het de dag ervoor – dus op Tweede Paasdag – gehad hadden over de mogelijke kandidatuur van D66'er Vera Bergkamp voor het Kamervoorzitterschap.

Hebben jullie daarover gesproken met elkaar, vroeg Wilders aan Kaag. Nou… “Ik heb de heer Rutte gesproken,” antwoordde Kaag. “En dat is een gesprek ook om ook gewoon elkaar weer te zien en te spreken na alles wat er gebeurd is, en in tweede instantie hebben collega's geïnformeerd over de mogelijkheden van de kandidatuur van D66.”

Wilders dook daar terecht bovenop. “Wat is daar precies gezegd?” wilde hij weten. Een prima vraag, natuurlijk, want tijdens het debat met de vorige informateurs vorige week beweerde Annemarie Jorritsma nog dat zij echt Pieter Omtzigt niet serieus naar voren geschoven had als mogelijke Kamervoorzitter omdat “een Kamervoorzitter zo niet gekozen wordt.” Haha, echt niet. Nee hoor. Dat wordt niet besloten in de achterkamertjes. Dat gebeurt allemaal op heel eerlijke, democratische wijze in alle openheid. Ja, vast.

“Daar kan ik heel kort in zijn. Ik heb een opmerking gemaakt dat wij overwegen, dat hebben we vanochtend pas bevestigd met onszelf […]… Ik heb mij persoonlijk helemaal niet met dat proces bemoeid, want u kunt zich voorstellen dat ik ook vorige week en sinds de Kamerverkiezingen wel wat anders aan mijn hoofd had,” aldus Kaag weer met dat hooghartige toontje dat ze elke keer weer aanslaat als ze wordt aangesproken op wangedrag.

“Dus terwijl de VVD geen eigen kandidaat heeft, […] gaat u toch gisteren even vlak voor dat om tien uur de deadline valt dat kandidaten zich kunnen melden, en anderhalve dag voordat we hier een nieuwe voorzitter gaan kiezen, toch even naar de heer Rutte toe en zegt u: ‘Nou weet je nog? Vorig week donderdag?' Heeft u niet gezegd natuurlijk maar dat dacht u of dat heeft de heer Rutte begrepen, ‘heb ik de motie van afkeuring tegen je ingediend, je moet bij mij in het goede blaadje komen,' en u gaat naar hem toe en zegt, ‘wij hebben misschien een kandidaat. Dat stinkt, mevrouw Kaag. Dat stinkt en u beïnvloedt [het proces] hiermee, of het nu ten koste gaat van mevrouw Arib of de heer Bosma, het stinkt en u beïnvloedt hiermee de procedure, anders had u wel netjes gewacht tot na woensdag. Het feit dat u dat gisteren doet, terwijl de VVD geen kandidaat heeft, vier dagen nadat u een motie van afkeuring heeft ingediend, dat stínkt.”

Natuurlijk had Wilders helemaal gelijk. Je moet wel heel naïef zijn om te denken dat Kaag en Rutte niets aan het bekokstoven waren met elkaar. Maar blijkbaar ….

Lees verder bij de bron: SDB en De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

COVAX-brochure: vaccin tegen EU-propaganda

Politiek met bevriende media op weg naar dictatuur