in , ,

Kabinet belooft opnieuw meer koopkracht, trapt Nederland er weer in? Zzp-er is de klos

In 2020 moeten vooral de lagere- en middeninkomens er volgens de coalitie dan écht op vooruitgaan. Voor zzp’ers is er minder goed nieuws: ze verliezen waarschijnlijk fiscale voordelen.

In totaal zou er ruimte zijn verschaft voor zo’n drie miljard aan lastenverlichtingen, zo valt te horen bij coalitiebronnen.

Dat komt boven op de 5,7 miljard die al in het regeerakkoord was afgesproken, al bestond dat bedrag vooral uit het terugdraaien van lastenverzwaringen die door het vorige kabinet ­waren ingezet.

Dat was een van de redenen waarom veel burgers weinig merkten van de beloofde ver­beteringen onder Rutte III.

In het laatste regeringsjaar voor de verkiezingen van maart 2021 wil het kabinet tegemoetkomen aan het chagrijn bij kiezers. Een belangrijke afspraak die de coalitie eerder deze week maakte, is dat de vennootschapsbelasting later en minder omlaag zal gaan.

Het bedrijfsleven met winsten boven de 200 duizend euro betaalt daardoor volgend jaar nog steeds 25 procent belasting in plaats van de beloofde 20,5 procent.

Een groot deel van de opbrengst wordt gebruikt om werkenden in 2020 lastenverlichting te geven. Details over hoe dat precies gaat gebeuren, ontbreken.

Omstreden

Zoals ieder jaar zit er niet voor ­iedereen goed nieuws in de begroting. Zo gaat de zelfstandigenaftrek voor zzp’ers omlaag, bevestigen …

Lees verder bij de bron: De Volkskrant

Geef een antwoord

Meest asociale kabinet ooit windt er geen doekjes meer om, fors groeiende dakloosheid en armoede

Ook Chinese wetenschappers waarschuwen voor kouder wordende aarde