in , ,

Kabinet bevriest de pensioenen moedwillig

Gisteren op het NOS achtuurjournaal. Doodleuk werd er verkondigd dat de pensioenen de komende 10 jaar bevroren zullen worden, ongeacht de prijsstijgingen van het dagelijkse levensonderhoud. U leest het goed, 10 jaar geen enkele pensioenindexatie.

Kunstmatige lage rekenrente en premies

Boosdoener is de lagere dekkingsgraad. Die lage dekkingsgraad komt vooral door de lagere rekenrente. Die rekenrente daalde mede doordat de Europese Centrale Bank (ECB) zijn structureel heeft verlaagd. Een lagere rekenrente betekent dat ervan uit moeten gaan dat hun vermogen in de toekomst minder hard stijgt. De rekenrente is nu 2,1 procent, eind 2013 was dat nog 2,7 procent en in 2008 was dat nog 4,7 procent. In de nieuwe pensioenwet is tevens vastgelegd dat de indexeringsgrens wordt opgetrokken van 105 naar 130 procent. Onder die 130 procent mag er dus niet geïndexeerd worden.

Maar er is meer. Sinds 2012 zijn de maximale pensioenopbouwpercentages verlaagd bij een middelloonregeling van 2,25 procent naar 1,757 procent en voor een eindloonregeling van 2 procent naar 1,657 procent in 2015. De gedachte achter die verlaagde pensioenopbouw is dat het kabinet meent dat mensen langer zullen doorwerken en daardoor die mindere pensioenopbouw zullen repareren.

De werkelijke reden is dat het kabinet door de premieopbouw te verlagen meer belastinginkomsten genereert. Hoe lager de pensioenpremie, hoe lager het bedrag dat van de belasting mag worden afgetrokken. Ook speculeert het kabinet op het feit dat de werknemers nu maandelijks wat meer overhouden, dat ze hopelijk gaan uitgeven om zodoende de economie aan te jagen.

Inkomensverlies van 37 procent in 17 jaar

Laten we eens alle feiten op een rij zetten.

Sinds 2008 zijn de pensioenen niet meer geïndexeerd vanwege de crisis en de nieuwe rekenrente, vastgesteld door de . Dat is een inkomensverlies in zeven jaar tijd van 13 procent. In 2013 en 2014 zijn voor de meeste gepensioneerden de pensioenen gekort met gemiddeld 3,7 procent. Er is géén compensatie voor de algemene belastingverhoging in 2012. Gepensioneerden betalen 5 procent Zvw over hun maximale -inkomen. Voor werknemers is de belastingverhoging gerepareerd. De werkgever betaalt de Zvw premie. Vanwege strengere regels voor indexering van pensioenen, de grens wordt opgetrokken van 105 naar 130 procent of hoger, zullen ook de komende tien jaar de pensioenen niet geïndexeerd worden.

Lees verder via Citareg.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joke
6 jaren geleden

Met de nieuwe verkiezingen moeten we de huidige overheidsdieven maar op non actief stellen. Helaas gaat de 50+ ook niet goed in de politiek. De grijze golf heeft nog genoeg mogelijkheden om de huidige regering de voet dwars te zetten.
Iemand die zich geroepen Voelt?

gerechtigheid
5 jaren geleden

Wat de PVDA en de VVD ons nu flikken gaat ALLE FATSOEN VER TE BOVEN!
Dit is geen beleid en regeren meer; dit zijn PURE MAFFIA PRAKTIJKEN VAN DIE GORE DIEVENBENDE IN DEN HAAG ONDER AANVOERING VAN DE GEVOELLOZE EN ONMENSELIJKE TRUT KLEINSMA (JE WEET WEL, DIE VAN HET MOESTUINTJE VOOR BEJAARDEN).

Als we dit nog pikken dan ZIJN WIJ GEEN KNIP VOOR ONZE NEUS WAARD!

HIERBIJ ROEP IK ALLE GEPENSIONEERDEN, CHRONISCH ZIEKEN EN PREMIEBETALERS OP OM MASSAAL OVER TE GAAN TOT AKTIES EN DEZE MAFFIABENDE TE VERJAGEN !!!

Nu gaan ze echt te ver; WIJ WORDEN GEDISCRIMINEERD EN OP GROTE SCHAAL BESTOLEN IN ONS EIGEN LAND. WE ZIJN GEWOON DERDERANGSBURGERS! HET IS NOTABENE ONS EIGEN GELD (UITGESTELD LOON), HET IS NIET AAN HUN OM TE BEPALEN WAT ER MEE GEBEURD!

DAARBIJ KOMT NOG DAT HET COA OP GROTE SCHAAL DE BOEL BEDONDERD EN ZONDER INSPRAAK ALLES DOORDRUKT WAARBIJ TEVENS ALLES WAT MET ASIELZOEKERS TE MAKEN HEEFT EN ALLE GEPLEEGDE MISDADEN IN DE DOOFPOT STOPT IN OPDRACHT VAN DEN HAAG!!! DIT IS TE GEK VOOR WOORDEN!!!

BURGERS VAN NEDERLAND DAT PIKKEN WIJ TOCH NIET???

KEIHARDE AKTIES EN DESNOODS EEN VOLKSOPSTAND, ZE VRAGEN ER OM!!!

Getuige: Julio Poch geruild voor Jorge Zorreguieta

Kernreactor Petten bleek niet veilig