in ,

Kabinet grijpt hard in en knipt Belastingdienst op in drie stukken

De wordt in drie stukken geknipt. De onderdelen Toeslagen en Douane worden ontvlochten van de rest van de Belastingdienst. Ook de Belastingdienst gaat op de schop.

Minister Hoekstra (Financiën) heeft de Tweede Kamer vandaag in een brief over de wijzigingen geïnformeerd. De hele operatie kan jaren gaan vergen, waarschuwt hij.

De aansturing verandert, beginnend bij de top, meldt Hoekstra. Douane en Toeslagen worden op termijn zelfstandige onderdelen binnen het ministerie van Financiën.

Er worden drie nieuwe directeuren-generaal aangesteld voor Toeslagen, de Douane, en de Belastingdienst (incl. FIOD). Zij zullen samen de verdere ontvlechting regelen.

Op korte termijn zal de minister de drie functies (waar nodig op interim-basis) vervullen.

,,Hiermee komt een eind aan de integrale verantwoordelijkheid van de huidige directeur-generaal voor de gehele Belastingdienst en komt er een eind aan diens werkzaamheden.”

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NWO aan het werk
1 jaar geleden

De tijd dat ik de overheid zo maar geloof is voorbij. Daarom bij alles wat de overheid zal doen of schrijven zal ik mij afvragen waarom de overheid iets doet …. Mijn vertrouwen in de overheid is nulkommanul.
Ik denk dat het afsplitsen van de douane alles te maken heeft met de EU ne het opheffen van de souvereine staten wat nog steeds het plan is van de niet democratische EU. Eerst wordt de douane afgesplitst in een apart onderdeel en over een paar jaar wordt de douane ondergebracht bij de EU

Wordt wakker mensen.

Wilma
1 jaar geleden

Als het niet zo schandalig was zou ik me dood lachen om die criminelen

1 jaar geleden

NWO, ik denk dat je gelijk hebt wat betreft de douane.
Het afsplitsen van het Sinterklaas onderdeel is volstrekt logisch. Dat geld uitdelen en geld binnenhalen niet binnen één organisatie past, had ieder denkend mens zó kunnen voorspellen. Helemaal afschaffen en mensen gewoon de premies te laten betalen die horen bij het risico dat zij vormen, was natuurlijk beter geweest. Vervolgens had men de enorme bezuiniging die dat oplevert weer kunnen gebruiken om de belastingdruk flink te verminderen, zodat uiteindelijk bijna iedereen beter uit is.

Breekt dit jaar echt de Derde Wereldoorlog uit zoals oud-officier Ingo Piepers ‘berekende’?

Vergeten feit: 1974/75 Australische bosbranden waren meer dan 9 keer groter dan die van 2019/20!