in , , , ,

Kabinet helpt MH17-families in rechtszaak tegen Rusland bij Europees hof

Nederland mengt zich in de die nabestaanden van slachtoffers van vlucht MH17 tegen Rusland hebben aangespannen bij het Europees Hof voor de . Het kabinet wil de nabestaanden zo helpen hun recht te halen, zegt premier Mark .

Nederland maakt gebruik van het zogenoemde recht van interventie dat het Europese hof biedt.

Een land kan de rechters zo laten weten dat het de klagers steunt, of juist niet. Nederland wil het hof duidelijk maken dat het ,,de verantwoordelijken voor deze vreselijke daad aanpakken” wil, aldus de premier.

Nederland maakt zelden gebruik van deze mogelijkheid. Het gebeurde bijvoorbeeld wel in een andere rechtszaak tegen Rusland, van de nabestaanden van de door Russisch vuur omgekomen cameraman Stan Storimans.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gerd
1 jaar geleden

289 doden heeft de Westerse politieke Wereld op hun geweten..Sluit aan op de lange rij slachtoffers vanaf Madrid -nog niet mee gerekend de slachtoffrs aanslag door dezelfde groep op 9/11

Rik
1 jaar geleden

Zie hoe ons geleerd wordt dat die ander slecht is. Zie het internationaal : er zal nooit een westers land veroordeeld worden. Daarom ondertekend Amerika niet het internationaal recht. God is door het westen verloochend = de haan kraaide meer dan 3×3 keer. Rousseau en montesquieu spelen geen rol meer in de rechtspraak. De gehele politiek heeft geen binding meer met de burger.

kk
1 jaar geleden

Die Stronthond Rutte weet hier alles van -met zijn onderste Steen

Mark Zuckerberg persoonlijk aansprakelijk stellen voor ontelbare intentionele schendingen van de privacy van miljoenen gebruikers

Exclusief! Handweigerend en bellend “Gele Hesje” spreekt