in

Kabinet kan kritische rapporten/misstanden vanaf 1 januari geheimhouden

Onwelgevallige rapporten van rijksinspecties hoeft het vanaf 1 januari niet meer openbaar te maken. Daarmee stemde de ministerraad eind september in. Wanneer overheidscontroleurs misstanden ontdekken, kan Rutte2 dat straks onder de pet houden. De maatregel, getekend door premier Rutte zelf, is weggemoffeld in een voorstel om rijksinspecties juist onafhankelijker hun werk te laten doen.

In de begeleidende lijst aanwijzingen (instructies) staat in de aanwijzingen 13 en 14 plotseling dat een minister een rapport ook eenvoudig geheim mag houden voor de Tweede Kamer.

Helemaal onderaan aanwijzing 13 voegt het kabinet ineens toe: ‘Indien de minister een aanwijzing geeft die inhoudt dat een bepaald rapport niet openbaargemaakt wordt, dan is dit een bijzondere aanwijzing waarover hij de StatenGeneraal onverwijld moet informeren’. De bewindspersoon in kwestie hoeft dus alleen aan de Kamer te melden dat hij het rapport niet openbaar wil maken. Die mededeling is genoeg.

Lees verder bij de Bron: Politalk.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Cornelius
5 jaren geleden

Een kabinet dat zijn bevolking niet meer vertrouwt, moet drastisch worden verbouwd

Mark
Antwoord aan  Cornelius
5 jaren geleden

Wat je [nog] niet weet.
.
Onze persoonlijke vrijheid [vrije keus/ vrije wil] zijn per 1.1.2016 opgeheven
.
Vanaf 1 januari worden ook al je zoekopdrachten G e v o l g t.
.
,We zijn via ” i n t e r n e t” -dan volledig monddood gemaakt.
..
RECHTEN !! – vergeet het maar

Gerrit Finke
Antwoord aan  Cornelius
5 jaren geleden

Precies

funboxgirl
5 jaren geleden

dit is dus iets dat ik al jaren roep , maar ja , ik ben niet hoog-opgeleid of heb zelfs mijn school niet afgemaakt…dus ben ik automatisch dom.
Dit land is niets beter dan het communistische rusland.. nee het is zelfs nog érger want de russen zijn “open “in hun mensenrechtenbeleid !!
Hier in het “democratische”Europa verzwijgen de regeringsleiders eenvoudig dat alle rechten van de mens worden geschonden.. afluisterpraktijken , onderdrukking van meningsuiting , het vrij-vechten van je rechten.. allemaal zo duidelijk aanwezig , maar zo “stil”gehouden door onze leiders!
Wie nú nog op normale manier voor zijn recht opkomt loopt het risisco op strafmaatregelen door justitie , een justitie die telkensmale de wetten ziet veranderen omdat het de “heren” op de fluwelen zetel beter past..
Dit bericht hierboven is niets nieuws..het is alleen maar een bevestiging.. Het volk moet ondergronds gaan werken aan “bevrijding”.. het herdenken van onze vrijheid word jaarlijks herdacht..maar ik vraag élk jaar weer..wélke vrijheid?? de vrijheid om te zien en te zwijgen? want dat is wat we na de oorlog hebben bereikt… onderdrukking..en het recht om te zien ..en de plicht om te zwijgen.
ach ik maak er verder geen woorden over vuil.. de franse revolutie begon ook op deze manier..en ik zal de eerste willen zijn om de valbijl te bedienen tegen hen die nú het volk verlakken!

angel
Antwoord aan  funboxgirl
5 jaren geleden

Ik ben het helemaal met je eens ik zelf vind het ook tijd worden dat er vanuit ” onder de grond ” gewerkt gaat worden aan een ander kabinet

Marcel
Antwoord aan  angel
5 jaren geleden

De Politieke Maffia had dit al ingecalculeerd. In 2011 of 2012 werden er al guerrillaoefeningen gehouden in leegstaande huizen. Ze hebben fit al voorzien dat de bevolking op een gegeven moment niet meer pikt. Het gebeurd meestal met een aanslag op een politicus of Belangrijk persoon. Daarom zijn er ook veel Amerikaanse deskundgen aanwezig op diverse departementen. Er zijn ongeveer 1500 van deze experts ingevlogen

Martin
Antwoord aan  angel
5 jaren geleden

Je moet deze verraders -economisch -of in hun portemonee treffen.Het beste wapen. Geweld is nooit zinvol

Mark
Antwoord aan  funboxgirl
5 jaren geleden

De WOB -Wet Openbaarheid van Bestuur werkte toch al niet. Alle stukken waren persoonlijke werkaantekeningen – of in het belang van de staat niet te kopieren.

Johan
5 jaren geleden

De huidige [en kunstmatige] crisis is opzettelijk door banken ons door de strot geduwd en zal voorlopig zo blijven.

Ons gehele Rechtssysteem “heden” is gebaseerd op foute Angelsaksische gronden.

We “hadden” in Europa als rechtsbasis -het systeem volgens Jean-Jacques Rousseau (1762)
met het “DU CONTRAT SOCIAL ou Principes du droit politique” [sociaal contract]

Nu “hebben” een Rechtssysteem volgens–Thomas Hobbes (1651)
“Hypothesis: The Social Contract The State of Nature”

Twee recht tegenover elkaar staande systemen. Overlegmodel [Eu] tegenover conflictmodel [US]
-Jean-Jacques Rousseau ging er van uit -dat de Mens van Nature goed is. Maar de slechte dingen aanleerde.

Bij Thomas Hobbes wordt de mens als slecht -en “zonder vrije wil” geboren [Eng].
Op dit laatste denken is het gehele Angelsaksisch conflict -en verdienmodel gebaseerd.

En daarom krijg je [ook] zulke vreemde juridische uitspraken
En daarom is er ook geen sprake meer van een samenleving met pauzes.
En daarom kan je ook aan geweld -geld verdienen.
En daarom kan je ook aan angst en onveiligheid geld verdienen.
En daarom kan je ook aan een slechte gezondheid geld verdienen.
En daarom is schoffering en een zondebok zoeken in de media gelijk aan vrijheid van mening.
En daarom houdt het Angelsaksisch systeem niet lang stand binnen Europese gemeenschap.

NB.. Rijnlands model was vanaf 1945 de Europese Samenleving. Na 9/11 kregen we het US Marktmodel. Dit US systeem is gebaseerd op “denk alleen aan jezelf”. Dit US model betekend “Weg samenleving & weg veiligheid”. Welcome in the USA + onveiligheid + geweld + diefstal. Thats the USA. Zie ook het boek “Botsende culturen” door Samuel Huntington.

future-freedom
5 jaren geleden

We leven al in een NWO regime dat als Hitler regeert, halleluja amen..

Hanneke
5 jaren geleden

Ik begrijp dit gewoon niet meer. Rechtsstaat? Democratie? Wat zijn dat voor mensen die dit bepalen? Onze regering? Wat mij betreft mogen ze vandaag nog oprotten. Sorry maar woorden schieten tekort. Ik kan dit gewoon niet geloven!!!

Johan
Antwoord aan  Hanneke
5 jaren geleden

Hanneke – Nederland is na 9/ 11 geen rechtstaat en ook geen Democratie meer – maar dit land is verworden tot een ordinaire Politie-staat. Na 9/ 11 “ wat de Elite zelf heeft bewerkstelligd” – was elke burger op het Noordelijk halfrond een verdachte. De Elite heeft de oerdegelijke Nederlandse samenleving afgeschaft [afgebroken dus] -en een zgn. [verzonnen dus] crisis gebruikt om onze NL. samenleving “totaal “om te bouwen tot een 2-deling maatschappij. Iedereen moest tijdens die zgn. Crisis denken – dat er is een echte crisis was. Niet waar dus. Deze zg, Crisis was immers toch niet te weerleggen via onze eigen media. Die loog alles bij elkaar. Alleen de comploters hebben uiteindelijk gelijk gekregen. Door middel van angst te zaaien en door de Elite en hun betaalde aanslagen [echte ,oordenaars] – schoot elke burger in een psychische stupor. Vergelijken onze maatschappij nu maar met Gestapo van de Nazi’s [ss chief himmler] of de Oostduitse Stasi [onder Markus Wolf]

Johan
5 jaren geleden

Onze vrienden blijken zware criminelen te zijn
De machthebber wil niet -dat jij een “vrije wil” bezit. Kiezen dat is machts-bezit. Hun macht is totale [vooral] digitale controle.
De kracht van de machthebber zit vnl. in het internet [Paard van Troje]. Hoe meer de politiek burgers verplicht daar gebruik van te maken -hoe meer de burger zijn eigen macht [en vrije wil] -uit handen geeft. Drogredenen zijn o.a. het milieu besparen. U hebt totaal geen vrije keuze meer -wat een fundamenteel mensenrecht is. Ook maakt de machthebber de openbare ruimte opzettelijk onveilig. Hier werkt immers ook het “verdienmodel”. Voorts wordt de media als onrustverspreider ingezet -met vooral veel geweld op de TV . Als je opgelegde verplichtingen niet nakomt wordt de verantwoordelijke boos. Inmiddels lopen we alle in de ganzenmars -en zijn inert geworden. We zijn dus opnieuw bezet.
––De drogredenen : “Ik heb niets te verbergen !!”
Ik heb ook niets te verbergen maar ik ben wel degelijk gesteld op mijn privacy. Omdat ik niets te verbergen heb, is het krankzinnig -en onnodig om mij 24 uur te bespioneren! De burger heeft zich “digitaal volledig in het pak laten rijgen” -de drogredenering hier was -dat het voor [uw] eigen veiligheid is! Een Schijnveiligheid dus. Zo kan de machthebber digitaal uw denkwijze beïnvloeden -en heeft totale controle [alle neuzen één kant op]. Door onveiligheid te creëren in de openbare ruimte -hebt u uw “vrijheid en privacy” opgegeven. Churchil waarschuwde hier reeds voor. En 9/11 was een administratieve tevens Geopolitieke coup door banken in gang gezet, U bent als burger na 9/11 voor altijd een verdachte. Het verdwijnen van de onschuldaanname. Formeel hebt u nog wel rechten – maar praktisch vrijwel niets meer. De Rechter is louter een formaliteit. De Rechter is er alleen voor de economisch sterken. Van rechtssoevereiniteit naar staatssoevereiniteit nu. Men schuift u ook gewoon wat in de schoenen. Omdat u daar [toevallig] liep. De machthebber kende u al een tijdje. En als een niet Westerse inwoner kom je eerder in aanmerking als potentieel verdachte. Een negatief profiel [profilering] is er snel van je gemaakt inclusief drogreden voor de media, mocht er iets mis gaan. Is toch niet te weerleggen. En omdat het de machthebber [toen] goed uitkwam [zie Londen- Madrid & Bosten]. Zo houdt de machthebber angst vervreemding en onderlinge verdeeldheid in stand. De buitenstaander krijgt zo minder kans als deze al wat durft. Als gevolg van externe onrust word nieuwe Veiligheids Wetgeving gemaakt. Omdat de maatschappij een stapje hoger gaat in het stresscircuit [Markt en 24 uurs economie] -heeft die gestreste burger ook eerder last van zijn omgeving -zoals [schoolpleinen en Buren]. Geen moment krijgt u rust -waardoor er vreemde signalen naar onze hersenen worden gestuurd. We worden ontvankelijker. Agressie wordt geboren -maar ook overtredingen. Voorts wordt u zomaar wat [vermeend misbruik] in de schoenen geschoven. Een massa-mediahype. U wordt agv. deze stress eerder in de gaten gehouden. Machtsspelletjes en schending van uw persoonlijke vrijheid komen elkaar regelmatig tegen. U bent uw Burgerrechten al een tijdje kwijt -in deze zgn. Democratie en Rechtstaat. Dit politieke beleid heeft tot doel -het consolideren van de macht -en burgers tot een [willoos] economisch doel maken [uw enige recht = alleen consumeren]. En iedere tegenstander [hiervan] vroegtijdig opsporen -en de mond te snoeren [zie Spanje]! Daarom is uw “vrije wil” voor machthebbers een erg groot gevaar. Privacy is een hoog goed, Wat je met alle macht en kracht moet beschermen. Ook buitenwettelijke regels dien je gebruiken. Kijk uit voor het Cbp*. Die zit in dezelfde rol als de Cie Dessens -in het onderzoek over de AIVD/ NSA = Onderdeel macht. AIVD is de bodyguard van de macht. Binnen de AIVD bevindt zich de vrije hand O&I genoemd [crisis org.]

De Oplossing tegen willekeur hebben we dus in ‘eigen hand’. En moeten “Massaal” criminele staten -zgn. friends niet langer volgen
* Cbp- College Bescherming Persoonsgegevens. Immers de Baas Cbp [mr. J. Kohnstamm] zit ook in de Eu [Centrum v.d. Macht]. Het Cbp [nu] kan je vergelijken met de Joodse Raad uit WOII -in Amsterdam.
Reacties zijn er volop in de media, maar veel daarvan lijken afkomstig te zijn van door de staat ingehuurde personen [debunkers].
–Ga je e-mail encrypted versturen -en met encryptie bescherm je. je harde schijven van je computer en overige zaken via TOR. Dan verdenken ze mij -of ons maar.
–-Er ontstaan overal opstanden -met name in het MO -dit is geen toeval -na 1989 [val van de muur]. Nu ook in Oekraïne “een voet tussen de deur via een [chantage] aanslag [de Nederlandse 9/11 -was 17 juli] -& Venezuela -N.Korea & Rusland volgen! Bij de grote oliebronnen in de wereld zie je opstanden & oorlog ontstaan. Geopolitiek. Een klein land [Israël] wordt daarom zwaar overbewapend door de VS.-om de energiebronnen van het Westen te beschermen. Ons wordt verteld dat de bevolking in het MO. Zelf in opstand kwam. Welnee. Deze burgeropstanden zijn gedirigeerd en georkestreerd van binnenuit. Had de CIA al ervaring mee in Zuid Amerika -en Zuid Oost Azië – zie Vietnam etc. Bewust een mensenstroom in gang zetten tbv. de Economie.Voorts is ons een kunstmatige crisis aangepraat -wat door banken in gang is gezet -voor een hoger economisch doel. Het doel is één economisch Markt en verdien-model “volgens Friedman -met als gevolg grote sociale onrust. Moslims waren de zondebokken
–-Voorts :Je moet toch wel erg bijziend zijn -als je niet ziet dat in Nederland -de infrastructuur voor een politiestaat is gelegd -er een enorme tweedeling ontstaat. Met name in de zorg -onder de drogredenering “onkosten rijzen de pan uit”. In Nederland zijn onnodig veel Camera’s geplaatst & oversbeveiliging [beveiligingsindustrie €]. Daarom neemt in Nederland de criminaliteit juist toe. Allemaal begonnen -na 9/ 11 -wat ze -[de banken en hun CEO’s] -zelf hebben veroorzaakt. Voor een hoger economische doel werden deze aanslagen [door criminelen] in opdracht van de Elite uitgevoerd. Daar heeft de politieke Elite een stel criminelen voor in gehuurd en betaald. Terreur [aanslagen] berust op het L.H.Oswald effect [Kennedy =1963] –het bewijs “de dader[s] worden vrijwel direkt na een aanslag ook af geschoten of ons verteld. Het begin 9/ 11 heeft de machthebber zelf veroorzaakt [Londen -Madrid & Bali volgden] -en Moslims kregen overal de schuld van [Pearl Harbor effect]. En de media werd voorts ingezet om mensen te kwetsen -te schofferen en te beledigen. Na de val van de USSR was dit al opgesteld in 1997 -door de zionisten Club PNAC -AIPAC en AEI [zie google]. De media voerde dit schouwspel op en maakte de burger angstig -en bang. En de papengaaienburger deed de rest wel [Selffulfilling prophecy]. Is toch niet te controleren -of te weerleggen. Alles met maar één doel = EEN-wording van Europa -dat kost smakken geld. En één economisch [MARKT] systeem en één groot Neoliberaal maatschappijmodel. Afschaffen van de samenleving [+ solidariteit] -en begin van een verdienmodel. In Europa gold vanaf 1945 het Rijnlandse economisch systeem = [overleg + Samenleving]. Er moest daarvoor “een groot” economisch “verdienmodel komen -tegen de rest van de wereld [Rusland – China en India]. Daarom is ons deze crisis door de hoge Elite als een “kunstmatige crisis” -die door zionistische banken in gang is gezet. Deze NEP-crisis [drogredenen] dient als dekmantel -om de economieën van de VS + Eu aan elkaar te smeden = grootste economisch blok in de wereld. Ook de Totale maatschappelijke hervorming was onder Angst gemakkelijk door te voeren. Onder Angst laten mensen immers alles toe. lEn de Eu-eenwording kost min. 40 jaar.-en loopt via -[HUN eigen media] ‘-dat zijn Reuters en AP -[zijn handlangers van de macht]. O ja : A.Q. ’is een verzonnen organisatie. Dat zijn plaatselijke bestaande opstanden -die men in de Westerse media [Reuters] A.Q -of een aftakking daarvan noemt. A.Q is een uitvinding van de PNAC [NSA/ CIA]. En Osama Bin Laden is bewezen een oud medewerker van de CIA ten tijde van de USSR. welke een jaarinkomen van $800 miljoen ontving. Burgers nemen uit angst alles voor waarheid aan van hun overheid. Je kan als burger de waarheid toch niet achterhalen. Alles blijft binnenskamers [binnen eigen land -nu de Eu dus]. En van een verzonnen vijand -A.Q. -kan je nooit winnen. Het sociale/ humane deel is door de machthebber uit dit “nieuwe” maatschappijmodel weg gesneden. Blijft ‘over” een groot “verdienmodel” naar het voorbeeld van de joodse econoom Milton Friedman en F.v. Hayek Als je achterblijft -of een economisch onbelangrijk persoon bent -schiet men je af. Iets humaner dan -zo’n 73 jaar eerder. Het zijn weer dezelfde figuren als voorheen in de jaren ’30. Ze hebben niets geleerd. Zie onder PNAC report -AEI en AIPAC [google] -met opvallende namen. Politieke schurken en Maffialeden uit het bedrijfsleven hebben de middelen & macht verdeeld en de burger monddood gemaakt. ‘Deze zorgen er ook voor dat we niet meer mogen of kunnen samenwerken -door bv. Flexcontracten. Samen is voor die machthebber een groot gevaar. De machthebber is naar voor één ding bang “De Massa” -is het slimste wapen. Het principe heers en verdeel maakt de kans groot dat burgers elkaar ook niet meer vertrouwen. Communicatiemiddelen =zoals phones [als chantagemiddel] zijn daar een onderdeel van Een gedigitaliseerde wereld is het verlies van uw “vrije wil”. Inmiddels bent u [opnieuw] geheel ge muilkorfd en loopt u in de ganzenmars

Vanuit eigen ‘bewustzijn en zijn individuele vrije wil ‘staat het de mens vrij het goede te doen -en het kwade te willen.
Literatuur : “The brave New World”. En “Botsende Culturen”. En lees de boeken van Andreas von Bulow [oud politicus]
Citaat : Bankiers doen „Gods werk” Uitspraak door de CEO van de invloedrijkste bank in de wereld ‘Goldman Sachs’ -de heer “Lloyd Blankfein”

Onze maatschappij : Als je je vijand niet meer herkent, ren je binnenkort achter je eigen staart aan. Onwetenden zijn onze vijanden.

Maurice
Antwoord aan  Johan
5 jaren geleden

Precies in de Roos. Geen spelt tussen te krijgen

Sam
5 jaren geleden

Kabinet kan kritische rapporten / misstanden vanaf 1 januari geheimhouden
.
Vooral “Misstanden” Ze doen toch niet anders !!

phiL
5 jaren geleden

Het Kabinet zelf is een misstand. Lekker geheim dan.

Johan
5 jaren geleden

Uw vrijheid – uw “vrije wil” -of keuze raakt u langzaam kwijt.
Criminelen hebben de politieke macht in hun greep cq. deze over genomen.
Bij de keuze met stemmen bent u gewaarschuwd

Amerika strooit met extra wapens voor ISIS en Al Qaida

Kinderen, werklozen, burgers, bijstanders EN de AZC’s