in

Kabinet maakt geen gebruik van peperdure extra beveiligd systeem voor videovergaderingen

failed 1542644143
Tumisu / Pixabay

Onderzoek van luis in de pels de Algemene Rekenkamer over digitaal thuiswerken bij de rijksoverheid in tijden van corona.

Wat blijkt: sommige ambtenaren gebruiken WhatsApp en privé-e-mail voor het uitwisselen van vertrouwelijke informatie en houden zich daarmee niet aan de veiligheidsrichtlijnen van hun organisaties. En dat brengt risico’s met zich mee.

Onvrede over de mogelijkheden van aangeboden IT-applicaties is een belangrijke reden om tegen de afspraken in toch van niet-aanbevolen applicaties gebruik te maken.

Probleem: ook bewindspersonen en hogere ambtenaren gebruiken niet altijd de voorgeschreven en beschikbare veilige IT-middelen.

Dit terwijl hun voorbeeldfunctie van belang is voor het gebruik van veilige IT-applicaties in de rest van de organisatie.

Sterker nog:

“Een van de ministeries richtte in het voorjaar van 2020 op verzoek van de Chief Information Officer van het Rijk (CIO-Rijk) een extra beveiligde omgeving voor videovergaderingen in. Deze omgeving werd aangeboden voor vertrouwelijke communicatie tussen bewindspersonen maar van dit aanbod werd geen gebruik gemaakt.”

De Algemene Rekenkamer ziet dat bewindspersonen en topambtenaren soms liever de voorkeur geven aan populaire berichtenapps zoals WhatsApp, minder veilige tablets en smartphones omdat ze …..

Lees verder bij de bron: ThePostOnline

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
57e8d4404e53ac14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714d762d7ad39148 640 blood

Russische wetenschappers ontdekken manier om kanker en andere ziekten te vinden met een ENKELE DRUPPEL bloed

erdogan 1560332955

Franse regering wil verbod op Turks-nationalistische beweging Grijze Wolven