in , , , ,

Kabinet wekt woede met verplichte warmtepomp: ‘En weer een ‘complottheorie’ die werkelijkheid wordt’

3037875958 9c4bbcda8c eu poverty1

Hybride warmtepompen of een duurzaam alternatief worden vanaf 2026 verplicht bij vervanging van de cv-installatie.

Het kabinet wil met de verplichte warmtepomp woningen sneller ‘vergroenen’. Tot 2030 is er een subsidieregeling voor woningeigenaren.

Er wordt een uitzondering gemaakt voor woningen die niet geschikt zijn voor zo’n duurzamer alternatief. De komende jaren worden er meer warmtepompmonteurs opgeleid en ook wordt de productie verhoogd.

Dat terwijl gas als groen wordt gezien in Brussel.

De Xi Jinping van de Lage Landen

Het kabinet wekt veel woede met de verplichting. “Nieuw onderwerp, zelfde tactiek: dwang,” zegt Maarten van den Berg. Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) reageert: “En weer een ‘complottheorie’ die werkelijkheid wordt.”

“Zeiden wij al in 2018/2019, toen het nog te stoppen was. ‘Gaat nooit verplicht worden’, logen kartel en media toen. En here we are,” voegt FVD-kopman Thierry Baudet toe.

Hij wijst erop dat zo’n warmtepomp 6000 euro kost in plaats van 1500 euro voor een nieuwe cv-ketel, plus fors hoger stroomverbruik.

“Geld besparen met de door Hugo de Jonge, de Xi Jinping van de Lage Landen, verplichte hybride warmtepomp met geïntegreerde cv-ketel? Think again!” aldus Baudet.

De overheid is niet te vertrouwen!

Rutger van den Noort, redacteur van OpinieZ.com, verwijst naar een tweet van ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers, die op 30 juni 2019 schreef dat niemand van het gas ….

Lees verder bij de bron: Ninefornews

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8411330222 a08132cab6 rutte 2

Premier Rutte’s telefoon nu ook al besmet met het Rutte-virus: te weinig geheugen voor herinneringen

chimpansee vaccin

Déjà vu: Het uiterst zeldzame apenpokkenvirus duikt ‘zomaar’ op, maar het vaccin ligt al klaar