in , ,

Kabinet wil alleenstaanden uitsluiten van betaalbare huurwoning

‘Onze leraren, politieagenten en verpleegkundigen worden de stad uit gejaagd’

Je herinnert je vast nog het moment dat je de sleutels van je eerste woning kreeg. Of wellicht staat dat mooie moment binnenkort te gebeuren. Je eerste thuis, een trotse mijlpaal. Toch dreigt deze droom uiteen te spatten.

De bittere realiteit is dat beleggers en speculanten dankbaar gebruik maken van de woningnood, en torenhoge rekenen. Als huurder kan je immers geen kant op. Het is dan ook onbegrijpelijk dat minister () het juist nog moeilijker wil maken voor mensen om een betaalbare woning te vinden.

Als het aan de regering ligt, gaat de maximale inkomensgrens voor alleenstaanden voor een sociale huurwoning nog verder omlaag, naar 35.000 .

Wat dat betekent, laat het verhaal van Emma zien. Ze is net begonnen op een prachtige basisschool in Zuid-Oost en is hartstikke trots op haar werk.

Nu woont ze noodgedwongen samen met haar zus, en betaalt maar liefst 1600 euro huur in de maand om nog een beetje in de buurt van haar werk te kunnen wonen. Die huur gaat bovendien elk jaar met 75 euro omhoog.

Ze wil graag op zichzelf wonen, maar door de plannen van de minister kan ze die wens wel op haar buik schrijven.

Stad uit gejaagd

De minister maakt het gat tussen wal en schip nog groter. Het is voor mensen zoals Emma onmogelijk om een betaalbare woning te vinden. Onze leraren, politieagenten en verpleegkundigen worden de stad uit gejaagd. De prijzen

Lees verder bij de bron: joop.bnnvara.nl via http://time2wakeup.me/?p=12681


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Er komen nog veel meer interstellaire objecten zoals ‘Oumuamua onze kant op

The Simpsons voorspelden Greta Thunberg en haar speech of heeft ze het gejat?