in , ,

Kabinet wil dat u nog langer gaat doorwerken dan 67 jaar

In de Tweede is vorige week het wetsvoorstel behandeld om te stimuleren dat na de AOW leeftijd wordt doorgewerkt. Er wordt gedaan als of er geen werkloosheid is. Kennelijk het kabinet (VVD-PvdA) gesteund door partijen D66, CU, CDA, SGP, de werkloosheid bestrijden door de werkloosheid op te jagen.

Op de website van de rijksoverheid staat dat de beroepsbevolking krimpt en daarom gestimuleerd moet worden dat mensen langer doorwerken, zelfs nadat zij de (stijgende) AOW leeftijd hebben bereikt. Het is niet waar dat de beroepsbevolking krimpt. Nee, die neemt toe. Volgens de bevolkingsteller, komen er 190 personen per dag bij. Die toename komt, los van en emigratie, doordat er meer mensen geboren worden dan er sterven. Dit zogenaamde geboorteoverschot was in 2014: 35.434. Bovendien heeft een enorme arbeidsreserve in vorm van mensen met een deeltijdbaan. Kennelijk is het kabinet en hen steunende politieke partijen ontgaan dat er meer dan 7 procent werkloosheid is in Nederland.

Er is een stapeling van maatregelen die de werkloosheid opjagen in plaats van bestrijden. De AOW leeftijd is verhoogd en het AOW partner pensioen is afgeschaft. Het gevolg is dat mensen die vaak 45 jaar of langer met werken zijn begonnen gedwongen worden, ondanks slijtage, om door te werken. Hierdoor komen die arbeidsplaatsen niet vrij voor jongeren. Nu komt daarbij het stimuleren van mensen om na de AOW leeftijd door te werken. Volgens mij is dat vooral weggelegd voor mensen die geen handenarbeid doen.

Al die politieke partijen die vastgeroest zitten in de onjuistheid, dat er te weinig mensen zijn om het werk te doen, doen er goed aan wakker te worden. Werkloosheid bestrijd je door het mogelijk te maken dat ouderen met pensioen kunnen gaan en vervangen worden door werkloze werkzoekenden.

Stel (weer) in dat werknemers die 45 jaar geleden met werken zijn begonnen, het recht krijgen op 65 jaar met AOW te gaan en dat voor hen de partner AOW blijft. Deze maatregel bestrijdt werkloosheid. Het is een tijdelijke maatregel omdat werknemers tegenwoordig later van school komen. Er zou ook een maatregel genomen kunnen worden, waarbij mensen die voor AOW leeftijd met pensioen gaan vervangen worden door een werkloze waarbij de werkloosheidsuitkering gedurende twee jaar wordt gebruikt om het eerder stoppen te stimuleren.

verder via Stop de bankiers.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

En weer sloeg Rutte de MH17 doofpot dicht, wat een stank!

240 uur werken voor 60.000 Euro ‘salaris’: Werkstraf voor roofraadslid Bert van der Roest