in , ,

Kabinet zet streep door referendumwet

Oppositiepartijen spreken er schande van, maar dat het raadgevend gaat verdwijnen staat eigenlijk al vast. Toch is er voor het debat donderdag in de Tweede Kamer 6,5 uur tijd gereserveerd. Het kabinet wil er vanaf, omdat het geen effectief instrument zou zijn voor meer inspraak door burgers.

Het raadgevend referendum was geen lang leven beschoren. Na jaren soebatten kwam het in 2015 eindelijk tot stand en sindsdien is er slechts een volksraadpleging gehouden: over het associatieverdrag tussen de en .

Een ruime meerderheid stemde tegen het verdrag, tot ongenoegen van het toenmalige kabinet.

Volgende maand volgt een tweede referendum, over de op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten. Maar de uitslag daarvan zal waarschijnlijk niets veranderen aan de invoering van wat critici de ‘sleepwet’ noemen. -leider Sybrand Buma zei vorig jaar al dat het kabinet ‘nee’ bij het referendum zal negeren.

verzamelt steun om nog een raadgevend referendum te houden over de zogenoemde wet-Hillen. Die regeling geeft een belastingvoordeel aan woningbezitters met een (bijna) afgeloste hypotheek. Voor een volksraadpleging moet 50PLUS 300.000 handtekeningen verzamelen.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schandaal Oxfam: “Seks in ruil voor noodhulp”

SCHANDE: Het Europees Parlement in zitting