in , ,

Kabinetten Rutte hangen van liegen en bedriegen aan elkaar: zware misdrijven door asielzoekers ‘verdoezelt’

Schwerdhoefer / Pixabay

Bij het vrijgeven van cijfers over het aantal misdrijven dat in ons land plegen, zijn zedenmisdrijven, zware mishandelingen en (pogingen) van moord en doodslag weggeschreven onder het kopje ‘overige'.

Eerder deze week gaf staatssecretaris Mark Harbers (Asiel, VVD) politiecijfers vrij van de criminaliteit die asielzoekers plegen, maar deze vormen van bleven daarin onbenoemd.

Dit kwam omdat ze zijn weggezet onder de noemer ‘overige'. Vanuit de klinken woedende reacties, nu De Telegraaf bij de is nagegaan dat daaronder dus ook zeer ernstige misdrijven blijken te vallen.

Het gaat in ieder geval om 79 zedenmisdrijven, 51 zware mishandelingen en 31 verdenkingen van (poging) moord en doodslag.

Het ministerie en de politie lijken naar elkaar te wijzen als het gaat om de vraag waarom die misdrijven niet explicieter zijn genoemd. Op het departement van Harbers wordt gesteld dat het om ‘niet bewezen zaken‘ zou gaan en dat het overzicht ook niet onuitputtelijk lang moest worden.

Evenwel was het uiteindelijke overzicht niet meer dan één kolom op een half A4 in een rapport van dik 50 pagina's.

Lees verder bij de bron: AD.nl

En alle andere kabinetten waren niet anders..


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Walgelijke bedriegerij: EU-partijen omzeilen verbod buitenlandse donateurs

De Westerse mesaanvallen crisis: eerste hulpen overspoeld, politie bezig met ‘hate speech’