in ,

Kamer wil meer weten van mogelijk justitiële pedofilie-schandaal

De Tweede Kamer wil opheldering van minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie over het bericht in het Algemeen Dagblad dat pedofilie jarenlang is gedoogd.

Dat blijkt uit een lijst met vragen van vijf partijen (VVD, CDA, SP, SGP en VNL) die de griffier van de Tweede Kamer heeft gestuurd naar het ministerie. Dat meldt website ThePostOnline.

Getuigenverhoor

Volgens advocaat Martin de Witte heeft zich in de jaren tachtig en negentig in Nederland een omvangrijk pedoschandaal afgespeeld, dat zich meten kan met dat in Engeland in die tijd. Hij heeft namens een voormalig jongensprostitué een zaak aangespannen tegen de Staat, die de praktijken al die jaren genegeerd en gedoogd zou hebben. De Witte wil een getuigenverhoor van onder meer Ivo Opstelten, Fred Teeven en Joris Demmink.

‘Beerput’

Zoals wij eerder aankondigde, heeft Louis Bontes (VNL) deze week een debat over de kwestie aangevraagd. Daarvoor kreeg hij geen steun van de Kamer, omdat de kwestie nu nog onder de rechter is. “De eerste signalen in Nederland dateren uit 1995, dus wij houden elkaar op deze manier al jaren aan de praat”, stelde Bontes daarop teleurgesteld vast. “Wat ik graag zou willen, is dat de onderste steen boven komt. Trek die beerput open!”

‘Pedoprostitutiecircuit’

Veel fracties willen echter wel opheldering van de minister in een brief. VVD, SP, CDA, SGP en Bontes-Van Klaveren (VNL) hebben vragen gesteld. Ze vragen zich vooral af of het waar is dat overheidsinstanties als de GGD jarenlang op de hoogte waren van het bestaan van een ‘pedoprostitutiecircuit’, zoals De Witte stelt. Omdat het om hooggeplaatste figuren binnen Justitie zou gaan, wil de SGP weten of het mogelijk is onafhankelijk onderzoek te doen naar het vermeende misbruik.

Lees verder via Stop de bankiers.

Subsidiepaleisheer en corpulente corpsbal Ard van der Steur heeft een probleem. Op het bureau van de nieuwe minstreel van Veiligheid en Justitie staat namelijk een enorme doofpot. Niet alleen voormalig justitie-SG Joris Demmink is al jaren een hoofdverdachte in hardnekkige geruchten rond ranzig minderjarigenmisbruik door overheidsdienaren. Lullig voor Ard. Heb je net uit pure ijdelheid ‘ja’ gezegd tegen een functie waar je volkomen ongeschikt (X) voor bent, moet je ook nog eens als hardnekkig Minervaan bij je Minervavrindjes Demmink, Opstelten, Korthals Altes en Korthals nabellen wie ook weer precies zijn leuter in een kleuterjongetjespuber heeft gestoken, of wie van hen er van wist.

Lees verder via GeenStijl

Keer hierom Teeven weer terug in de tweede kamer?

VVD’er Fred Teeven keert donderdag terug als Tweede Kamerlid voor de VVD, als opvolger van partijgenoot Ard van der Steur, die minister is geworden op het departement waar Teeven net is vertrokken.

De ongeplande carrousel bij de VVD is daarmee op twee plekken na afgerond. Precies drie weken geleden stond Teeven nog als staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, maar op 9 maart trad hij samen met minister Ivo Opstelten af. Opstelten diende zijn ontslag in omdat hij de Kamer verkeerd had geïnformeerd over een miljoenendeal die Teeven in 2000, als officier van justitie, had gesloten met een drugscrimineel. Teeven volgde zijn minster en trad ook af.

Lees verder via Reformatorisch Dagblad.

 

 

Photo by Yiie


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
johan
5 jaren geleden

Waarom de Democratie zo slecht is voor de gewone burger is – en juist prima werkt voor de Politiek -en Elite Top.
.
De voorname Top wordt bescherm door de Politie- in opdracht van de verantwoordelijk minister- een minister meestal van VVD of CDA huize.

De Politie is door die politieke Top aangesteld als “KATVANGER”
Katvangers dienen immers om criminele praktijken af te schermen
.
En Harry Borghouts was hiervan ook op de hoogte

Arie
Antwoord aan  johan
4 jaren geleden

Er is geen verschil meer tussen onder- en bovenwereld. Die varkens schijten op de burger – diezelfde burger die braaf zijn belasting betaald

AIVD beheerde illegale DNA-database

‘staatsbedrijf’ NS stopt eindelijk met belastingontduiking via Ierland