in

Kamer wil opheldering over vakantiehuis Oranjes

5160930297 2f6bfceaf4 koningshuis1

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat premier Rutte opheldering geeft over de bemoeienis van de overheid bij de beveiliging van het vakantiehuis van koning Willem-Alexander in Griekenland.

Eerder vandaag bleek dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) een pakket maatregelen heeft genomen in verband met de beveiliging van de nieuwe vakantiewoning.

Toch geen privéaangelegenheid?

Uit veiligheidsoverwegingen is er onder meer een strook grond gepacht van de buren, waarop een hek is geplaatst. Verder is er volgens de RVD een steiger aangelegd voor de kust van het terrein, zodat er een verbinding van het landgoed is met de zee.

Wetten zouden genegeerd zijn

Griekse inwoners van het plaatsje op de Peloponnesos zijn boos over de aanleg van de ‘privéhaven’ voor de Oranjes. Ze claimen dat die niet legaal is, omdat drie ministers er speciaal toestemming voor hebben gegeven. Met dat ministeriële besluit zouden gewone wetten zijn omzeild.

via RTL Nieuws.

Photo by FaceMePLS cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
a05864f6aeb7fc3dd16e942d 640 corrupt1

Demmink-affaire – SP: Rutte schoffeert de Tweede Kamer

7135846335 f228906f68 privatejet1

Oranjes kunnen privé vliegen zoveel ze willen