Kamermeerderheid voor afschaffen leenstelsel, terug naar de basisbeurs

markmags / Pixabay

Ook de wil af van het leenstelsel voor studenten. Daarmee lijkt er een Kamermeerderheid te zijn voor de herinvoering van de basisbeurs voor studenten.

De PvdA sluit zich aan bij een coalitie van jongerenorganisaties, en die maatregelen wil nemen om de nieuwe generatie jongeren meer zekerheid te geven.

Er komt teveel druk op deze groep te liggen, onder meer door problemen op de woningmarkt en de toenemende druk van een studieschuld.

Als oppositiepartij PvdA het leenstelsel niet meer steunt, dat zij een paar jaar geleden zelf heeft ingevoerd, is er een Kamermeerderheid voor terugkeer van de basisbeurs.

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) zegt ervan uit te gaan dat het leenstelsel snel wordt afgeschaft nu er een brede politieke coalitie voor herinvoering van de basisbeurs is.

“We zien dat studenten nu onder steeds meer prestatiedruk staan. Zeker voor kinderen van wie de ouders geen dikke portemonnee hebben telt de studieschuld dan zwaar”, aldus fractievoorzitter Lodewijk Asscher.

“Het is een verademing dat we eindelijk langzaam wegnavigeren van het waanbeeld dat studeren een investering is waar mensen zelf voor moeten opdraaien, terwijl de hele maatschappij er bij gebaat is”, aldus ….

Lees verder bij de bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Tegenslag voor de door de mens veroorzaakte klimaatverandering na een uitspraak van Rechtbank

Wees welkom! Terreurverdachte heeft alleen spijt van het feit dat hij geen Nederlanders heeft gestoken