in , , ,

Kan de bankrun in de VS overslaan naar Europa?!

verkapte bailout bankensector
Weet u nog?!

Precies voor het weekend ontstonden er flinke spanningen op de financiële markten. Bankaandelen in Amerika gingen massaal in de verkoop toen bankrekeninghouders massaal hun saldi van de depositorekeningen van de Sillicon Valley Bank(SVB) afhaalden.

Deze bank stond als 15e genoteerd op de lijst van banken met de grootste balansen. Ook de bankaandelen in Europa gingen onderuit. De Deutsche Bank(DB) met de grootste balans in Europa daalde zelfs 7,35 procent. Wat is er aan de hand? Waarom zijn beleggers nerveus?

Het antwoord ligt voor de hand. Beleggers zijn bang dat de bank failliet gaat en hun aandelen waardeloos worden. Erger is dat rekeninghouders niet meer bij hun tegoeden kunnen.

Inmiddels heeft de financiële toezichthouder de Silicon Valley Bank gesloten en de controle over haar deposito’s overgenomen, zo kondigde de Federal Deposit Insurance Corp. afgelopen vrijdag aan.

Hier speelt het grootste Amerikaanse bankfaillissement sinds de ondergang van de Lehman Brothers bank waardoor we in een wereldwijde financiële crisis geraakten. In Nederland werden een aantal banken overgenomen door de overheid. Dat heette een bail-out.

Sinds 2014, toen de Europese Bankenunie werd opgericht, kunnen de EU-lidstaten geen banken meer nationaliseren. Wanneer een bank op punt staat om te vallen dan zal een ……

Lees verder bij de bron: Columns van Gerrit Welbergen

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
221164e3 418d 4667 93b0 62c611e226f8

Vakantiestemming kan de kast in: Europees vliegverbod in juni om inzet NAVO gevechtsvliegtuigen

global reset 05a

‘We staan aan de vooravond van de confiscatie van een groot gedeelte van het bezit van de Nederlander’