in , ,

Kanker? Sterf! Zeggen de zorgverzekeraars

Stel, je hebt maagkanker, uitgezaaid. Goddank woon je in , dus ben je verzekerd van de beste behandeling. En daar horen de beste medicijnen bij. Niet dus, bleek deze week. Sommige geneesmiddelen die jij nodig hebt, zijn namelijk zó duur dat het ziekenhuisbestuur je arts verbiedt, deze voor te schrijven.

De reden: zorgverzekeraars houden de hand op de knip. Ze geven ziekenhuizen simpelweg te weinig om dure medicatie te kunnen verstrekken. Hoogst opmerkelijk, want het gaat hier om medicijnen die gewoon zijn opgenomen in de basisverzekering. Je hebt er recht op.

Zo kost een nieuw medicijn voor de behandeling van je uitgezaaide 8000 per maand. Het verlengt je leven met minstens zes kwalitatief goede maanden. Dus wat doet je oncoloog nu hij je het best werkende medicijn niet mag voorschrijven? Hij stuurt je door naar een groter ziekenhuis, laten we zeggen het AMC. Daar hebben ze vast meer budget. Maar zelfs het grootste ziekenhuis van Amsterdam weigert je. Het potje voor dure geneesmiddelen is op. Dit jaar dreigt al een tekort van 20 miljoen euro voor het AMC, enkel vanwege deze dure medicijnen.

Lees verder via metronieuws.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Interview met minpress Rutte: Lijkt het een puinhoop of is dat het ook?

Verkiezingsuitslag met veel spookstemmen: 51% van de Nederlanders wil ophouden met belasting te betalen