in ,

Kijktip voor vanavond, Zembla: ‘Belastingdienst misleidend over extra controles’

De is niet eerlijk over het aantal extra boekenonderzoeken dat uitgevoerd had moeten worden. Dat stellen klokkenluiders binnen de dienst donderdagavond in het VARA-programma Zembla.

Belastingambtenaren zouden cijfers hebben moeten manipuleren, omdat anders zou blijken dat het afgesproken aantal extra controles niet was gehaald.

De Belastingdienst beloofde vorig jaar elfduizend extra boekenonderzoeken te doen. Maar omdat er te weinig mensen bij de fiscus werken, heeft volgens de bronnen een fors deel daarvan helemaal niet plaatsgevonden. Het had vorig jaar juist 157 miljoen extra voor de fiscus vrijgemaakt, onder meer voor die extra controles.

Directeur-generaal van de Belastingdienst Peter Veld bezweert in het programma dat eventuele misleiding in elk geval geen beleid is geweest en “niet op grote schaal” heeft plaatsgevonden. “Als dat voorgekomen is, is dat vervelend. Dan ben ik het daar niet mee eens.”

Lees verder via nu.nl.

 

Foto via dirk.dekok


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Selectie geneeskunde Groningen: ‘Vooral meisjes uit de hogere sociale klasse maken grote kans op toelating’

Utrechtse daklozenkrant op rand van afgrond na greep uit de kas door PvdA-raadslid