in ,

Kinderen gebruiken steeds vaker slaapmiddelen, pas daar mee op!

creozavr / Pixabay

Slaapmiddelen lijken iets voor ouderen die door spanningen niet kunnen slapen, maar die tijd lijkt voorbij. Ook steeds meer jongeren slikken slaapmedicatie. Een op de twintig neemt melatonine om de slaap sneller te kunnen vatten.

Dat is niet zonder gevaar waarschuwen experts.

Melatonine is het slaaphormoon dat het lichaam zelf aanmaakt. Als medicijn is het zonder recept verkrijgbaar. Het lijkt onschuldig, het is immers een lichaamseigen stof, maar dat is het niet helemaal.

Het Erasmus MC deed onderzoek onder 871 kinderen met een gemiddelde leeftijd van 11 jaar. De onderzoekers schrokken van het resultaat.

Slaaponderzoeker en promovendus Elize Koopman-Verhoeff: “We weten niet of melatonine op lange termijn schadelijke effecten kan hebben op kinderen. Daar is eerst meer onderzoek voor nodig.”

Bovendien kan het gebruik van melatonine de biologische klok in de war schoppen. Een paar nachten slecht slapen is geen ramp.

Lees verder bij de bron: Wel.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De Russen!!! Politie roept via Facebook op om FaceApp te verwijderen

Mauritius Leaks: ‘Mijnbouwbedrijf dat belasting ontdook gefinancierd met Nederlands belastinggeld’